ΑρχικήbusinessMedtronic: Κοινοποιεί τον σχεδιασμό ενός αναπνευστήρα της για να βοηθήσει στον COVID-19

Medtronic: Κοινοποιεί τον σχεδιασμό ενός αναπνευστήρα της για να βοηθήσει στον COVID-19

Πρόσφατα έγινε μία αναφορά στην εταιρεία Medtronic που ασχολείται με την υγειονομική περίθαλψη και τη βιοϊατρική μηχανική, με αφορμή το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, προέβη σε συζητήσεις με την εταιρεία σχετικά με τα πιθανά σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για την κατασκευή αναπνευστήρων, σε μία προσπάθεια να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης του Κοροναϊού COVID-19. Τώρα όμως η Medtronic κάνει κάτι ακόμη πιο σημαντικό για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του COVID-19. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κοινοποιεί τις προδιαγραφές σχεδιασμού και κυκλοφορεί εγχειρίδια για τον φορητό αναπνευστήρα Puritan Bennett (PB) 560, ενώ στο μέλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει και software code. Ο φορητός αναπνευστήρας PB 560 έχει πολλά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι ότι αποτελεί έναν σχετικά συμπαγή και ελαφρύ εξοπλισμό που μπορεί εύκολα να μετακινηθεί και να εγκατασταθεί για χρήση σε διάφορα περιβάλλοντα και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Πρόκειται για μία ιδέα που πρωτοεμφανίστηκε το 2010, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται εδώ και δέκα χρόνια στην ιατρική επιστήμη για τη θεραπεία ασθενών, επομένως είναι κάτι δοκιμασμένο και ασφαλές.

Μεγάλος αριθμός κατασκευαστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Dyson, καταβάλλει προσπάθειες για τον σχεδιασμό και την παραγωγή νέων αναπνευστήρων, ενώ πολλοί προσπαθούν να τροποποιήσουν το ήδη υπάρχον υλικό για να εξυπηρετήσουν περισσότερους ασθενείς.

Η Medtronic διαθέτει δωρεάν όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσουν νέες γραμμές παραγωγής σε υπάρχουσες κατασκευαστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο με δικά της έξοδα. Είναι ακόμα προφανές ότι η ανακατασκευή μιας γραμμής παραγωγής για την δημιουργία ενός διαφορετικού προϊόντος αποτελεί ουσιαστικά μία επιχείρηση, ανεξάρτητα από το είδος των προδιαγραφών σχεδιασμού με τις οποίες ξεκινά. Αλλά αυτή η πρωτοβουλία της Medtronic έχει ως στόχο να παράσχει τους απαραίτητους πόρους αλλά και έμπνευση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες και καινοτόμες ιδέες. Με άλλα λόγια, οι κατασκευαστικές εταιρείες θα μπορούσαν να αντλήσουν έμπνευση από τον δοκιμασμένο σχεδιασμό και την μηχανική της Medtronic, ώστε να κατασκευάσουν νέα προϊόντα και εξοπλισμούς με γρήγορους σχετικά ρυθμούς, προσφέροντας τα ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά απόδοσης.


Η Medtronic αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του φορητού αναπνευστήρα PB 560 είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για εφευρέτες, νεοσύστατες επιχειρήσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα που επιδιώκουν να ξεπεράσουν την παραγωγή σε σύντομο χρονικό διάστημα και να δημιουργήσουν τα δικά τους προσαρμοσμένα σχέδια. Ειδικότερα, η εταιρεία δήλωσε ότι κοινοποιεί τις προδιαγραφές σχεδιασμού για τον φορητό αναπνευστήρα PB 560 προκειμένου να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό των βιομηχανιών να αξιολογήσει τις επιλογές για ταχεία κατασκευή αναπνευστήρων, με στόχο να υποστηρίξουν όλοι μαζί τους γιατρούς και τους ασθενείς που ασχολούνται με τον COVID-19. Επεσήμανε επίσης ότι ενώ παράγει άλλα, πιο περίπλοκα εξαρτήματα αναπνευστήρα, συμπεριλαμβανομένων των PB 980 και PB 840, αυτά απαιτούν περισσότερα από 1.500 εξαρτήματα που κατασκευάζονται από εξειδικευμένους παραγωγούς και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Αν και αυτά ισχύουν και για τον φορητό αναπνευστήρα PB 560 έως ένα βαθμό, ο απλοποιημένος σχεδιασμός του τον καθιστά καλύτερο για εταιρείες που είναι νέες στον συγκεκριμένο τομέα και θέλουν να στραφούν στην κατασκευή αναπνευστήρων με ελάχιστη ή καμία προηγούμενη εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Medtronic δεν παρέχει γενικά δωρεάν τον σχεδιασμό του φορητού αναπνευστήρα PB 560, αλλά εκδίδει μια ειδική “άδεια χρήσης” μόνο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19, η οποία θα λήξει είτε με την επίσημη ανακοίνωση ότι παύει να ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ή την 1η Οκτωβρίου του 2024. Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι της έκτασης και της σοβαρότητας της κρίσης του COVID-19, κατά την οποία εταιρείες, όπως η Medtronic, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να παράσχουν δωρεάν για ευρεία δημόσια χρήση μια τεχνολογία κώδικα που έχουν αναπτύξει, έστω και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS