ΑρχικήbusinessΗ Huawei θα μπορούσε να καθοδηγεί την Κινέζικη αστυνομία

Η Huawei θα μπορούσε να καθοδηγεί την Κινέζικη αστυνομία

Ενώ η Huawei αρνείται κατηγορηματικά ότι ελέγχεται από την Κινέζικη κυβέρνηση, η Κίνα είναι πρόθυμη να την υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε πρώην υπαλλήλους της, τον Δεκέμβριο του 2018, γιατί σε συνομιλία στο WeChat μίλησαν για παραβιάσεις εναντίων του Ιράν. Ενώ δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, η δήλωση ενός από τους πέντε που αφήνει υπαινιγμούς ότι η Huawei πούλησε στο Ιράν, ήταν αρκετή για να γίνουν συλλήψεις, όπως αναφέρει το New York Times.

Η σύλληψη του πρώην εργαζομένου, Li Hongyuan, πυροδότησε την οργή του Κινέζικου πληθυσμού, θέτοντας τον προβληματισμό μήπως απολύθηκε για «εκδίκηση». Η Huawei βέβαια δήλωσε ότι ο λόγος αφορούσε παράνομη δραστηριότητα και όχι απλή εργασιακή διαφωνία. Οι νέοι ισχυρισμοί δείχνουν ότι είναι ικανή όχι μόνο να παρακολουθήσει τις συνομιλίες των πρώην υπαλλήλων της αλλά και να εκμεταλλευτεί την νομική προστασία των αρχών για να τους σιωπήσει.

Η Huawei θα μπορούσε να καθοδηγεί την Κινέζικη αστυνομία

Δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι η Huawei θα μπορούσε να καθοδηγεί την αστυνομία. Με τεράστια παρουσία στην Κίνα, κυριαρχεί στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και ασκεί μεγάλη επιρροή σε τμήματα της τεχνολογικής βιομηχανίας της χώρας. Κάτι που δικαιολογεί την προθυμία των αρχών να την προστατεύσουν, αφού αν ο Li και οι υπόλοιποι αποδείκνυαν πως η εταιρεία “έσπασε” τις κυρώσεις, θα υπήρχαν σοβαρές επιπτώσεις για όλη τη χώρα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS