ΑρχικήinetApple:Υπερασπίζεται το App Store της πριν την αντιμονοπωλιακή ακρόαση

Apple:Υπερασπίζεται το App Store της πριν την αντιμονοπωλιακή ακρόαση

Λίγο πριν την αντιμονοπωλιακή ακρόαση που θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου, η Apple κυκλοφόρησε μια νέα μελέτη, σε μία προσπάθεια να αποδείξει ότι οι προμήθειες που αποκτήθηκαν από το App Store ευθυγραμμίζονται με εκείνες των άλλων App Stores και των αγορών ψηφιακού περιεχομένου. Η προσπάθεια της εταιρείας να αποδείξει ότι οι πρακτικές του App Store της ευθυγραμμίζονται με τις πρακτικές άλλων ψηφιακών αγορών, έρχεται λίγο πριν από την ακρόαση ενώπιον της αντιμονοπωλιακής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, όπου ο CEO της Apple, Tim Cook, θα ερωτηθεί για τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία, αλλά και για τον εάν αυτή έχει καταπνίξει τον ανταγωνισμό. Στην αντιμονοπωλιακή ακρόαση θα καταθέσουν επίσης τα ανώτερα στελέχη της Amazon, του Facebook, της Alphabet και της Google.

Amazon, Facebook, Apple, Google


Η μελέτη που διεξήχθη από την Analysis Group, συνέκρινε το ποσοστό προμήθειας του Apple App Store με άλλες αγορές ψηφιακών εφαρμογών, όπως το Google Play Store, το Amazon App Store, το Samsung Galaxy Store και το Microsoft Store, καθώς και άλλες αγορές που διαχειρίζονται εταιρείες όπως οι Airbnb, Uber και Epic Games.


Σύμφωνα με τη μελέτη, η Apple χρεώνει προμήθεια 30% όταν οι κάτοχοι συσκευών κατεβάζουν εφαρμογές επί πληρωμή και πραγματοποιούν αγορές εντός εφαρμογής ψηφιακού περιεχομένου, υπηρεσιών και συνδρομών, αφήνοντας τους προγραμματιστές με το 70% των πωλήσεων. Για συνδρομές εντός εφαρμογής, η Apple χρεώνει προμήθεια 30% για το πρώτο έτος και μετά από αυτό, η προμήθεια της Apple μειώνεται στο 15%.


Άλλα μεγάλα App Stores όπως το Google Play Store, το Amazon App Store, το Samsung Galaxy Store και το Microsoft Store, έχουν επίσης προμήθεια 30% για λήψεις εφαρμογών και αγορές εντός εφαρμογής, αλλά το καθένα έχει το δικό του σύνολο εξαιρέσεων. Για παράδειγμα, το ποσοστό προμήθειας του Google Play για συνδρομές είναι 15% μετά από 12 μήνες, η προμήθεια της Amazon είναι 20% για συνδρομές video streaming και το Galaxy Store χρεώνει 30% τυπική τιμή προμήθειας, αλλά έχει δηλώσει ότι αυτή η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη.

Η μελέτη πρόσθεσε ακόμη ότι stores που δεν λειτουργούν τώρα, όπως το BlackBerry World, το Windows Phone Store και το Nokia Store, είχαν επίσης παρόμοια ποσοστά προμήθειας περίπου 30%.
Επιπλέον, η μελέτη ανέφερε ότι τα τέλη που λαμβάνονται από τις ψηφιακές αγορές είναι δικαιολογημένα καθώς επιτρέπουν και διευκολύνουν τις συναλλαγές, ενώ, επίσης, πραγματοποιούν επενδύσεις που υποστηρίζουν τη λήψη εφαρμογών και αγορών εντός εφαρμογής.

αντιμονοπωλιακή ακρόαση

Η μελέτη ανέφερε, επίσης, ότι η Epic Games, κατασκευαστής του δημοφιλούς video game “Fortnite”, χρεώνει μόνο 12% προμήθεια. Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, έχει κοινοποιήσει ένα tweet, μέσω του οποίου εξέφρασε την αντίθεσή του με το επιχειρηματικό μοντέλο του Apple App Store. Επιπλέον, η μελέτη επεσήμανε ότι η Apple επιβάλλει κατευθυντήριες γραμμές για αγορές εντός εφαρμογής που εμποδίζουν τους χρήστες και τους προγραμματιστές από το “free riding” στις υπηρεσίες και τις επενδύσεις του App Store της Apple. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές δεν μπορούν να αποτρέψουν ρητά τους χρήστες εφαρμογών από αγορές εντός εφαρμογής παρέχοντας εξωτερικούς συνδέσμους που παρακάμπτουν το κατάστημα εφαρμογών.

Η Apple υπόκειται σε μία σειρά ελέγχων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από τον Ιούνιο του 2019, όταν ξεκίνησε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για το ανταγωνιστικό τοπίο της τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Και τώρα, ετοιμάζεται να καταθέσει στην αντιμονοπωλιακή ακρόαση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε επίσης τον περασμένο μήνα αντιμονοπωλιακές έρευνες, για να διαπιστώσει εάν οι κανόνες της Apple για προγραμματιστές που διανέμουν τις εφαρμογές τους μέσω του App Store της εταιρείας, παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS