Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 13:55
Αρχική security Hackers προς ενοικίαση στοχεύουν δικηγορικές και fintech εταιρείες!

Hackers προς ενοικίαση στοχεύουν δικηγορικές και fintech εταιρείες!

Η Kaspersky, ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, ανακάλυψε μια νέα ομάδα hackers προς ενοικίαση που φαίνεται να δραστηριοποιείται εδώ και μία δεκαετία. Αυτή η ομάδα, στην οποία η Kaspersky έδωσε την ονομασία “Deceptikons”, έχει στοχεύσει κατά κύριο λόγο δικηγορικές εταιρείες, καθώς και fintech εταιρείες, όπως αναφέρει ο ερευνητής της Kaspersky, Vicente Diaz.


Σύμφωνα με τον Diaz, η ομάδα φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στην κλοπή επιχειρηματικών και οικονομικών στοιχείων, παρά στην κλοπή πληροφοριών που αφορούν κυβερνήσεις. Πρόσθεσε, ακόμη, πως οι περισσότεροι από τους στόχους της ομάδας βρίσκονται στην Ευρώπη, αλλά και σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία και η Αίγυπτος.

Deceptikons hackers

Στις πιο πρόσφατες επιθέσεις της ομάδας “Deceptikons” περιλαμβάνεται μία phishing εκστρατεία του 2019, που είχε ως στόχο πολυάριθμες δικηγορικές και fintech εταιρείες, όπου η ομάδα ανέπτυξε κακόβουλα PowerShell scripts για να μολύνει υπολογιστές.


Επιπλέον, η Kaspersky εξήγησε πως η ομάδα δεν είναι εξελιγμένη τεχνικά, ενώ δεν φαίνεται να έχει προβεί σε zero – day εκμεταλλεύσεις. Η ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας περιέγραψε επίσης την υποδομή και το malware της ομάδας ως “έξυπνα, αλλά όχι προηγμένα από τεχνικής απόψεως”, ενώ η ομάδα είχε ως βασικό στόχο να αποκτήσει πρόσβαση σε μολυσμένους υπολογιστές.

hackers προς ενοικίαση

Οι περισσότερες επιθέσεις της “Deceptikons” φαίνεται να ακολουθούν παρόμοια τακτική, ξεκινώντας από spear-phishing που φέρει ένα κακόβουλο τροποποιημένο αρχείο LNK (συντόμευση). Εάν τα θύματα κατεβάσουν και κάνουν κλικ πάνω στο αρχείο, η συντόμευση κατεβάζει και εκτελεί ένα backdoor trojan που βασίζεται στο PowerShell.


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Kaspersky πρόκειται να δημοσιεύσει μια πιο λεπτομερή τεχνική έκθεση, στην οποία θα αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της “Deceptikons”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ομάδα hackers προς ενοικίαση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φέτος, καθώς η Citizen Lab είχε προηγουμένως αποκαλύψει ότι η ινδική εταιρεία BellTroX InfoTech Services ήταν η ομάδα που βρισκόταν πίσω από το Dark Basin APT.

hackers προς ενοικίαση

Ωστόσο, η Kaspersky δεν έχει συνδέσει προς το παρόν την “Deceptikons” με κάποια συγκεκριμένη οντότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

LIVE NEWS

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει...

Χάκερς μπορούν να “εισβάλλουν” σε νοσοκομεία μέσω των Temi robots!

Τα Temi robots που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και κέντρα φροντίδας για να βοηθήσουν τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους, μπορούν να βρεθούν στο...

Συμμορία Ransomware απειλεί την Canon για διαρροή φωτογραφιών!

Η συμμορία Maze ransomware φαίνεται να βρίσκεται πίσω από μια πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον της Canon.

Γιατί το Edge κατέρρεε με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google

Μία εξήγηση έχει δοθεί από τη Microsoft, σχετικά με το σφάλμα που προκάλεσε την κατάρρευση του Edge, όταν το Google είχε οριστεί...

Waymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Ο Anthony Levandowski, πρώην επικεφαλής μηχανικός του Waymo, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, για κλοπή απόρρητων δεδομένων από τη Google.
00:02:16

Call of Duty Warzone: Οι hackers του παιχνιδιού έχουν αυξηθεί εκθετικά

Ενώ τα cheats αποτελούν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για το Call of Duty: Warzone, φαίνεται ότι πλέον είναι κάτι το συνηθισμένο στο παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΩΡΑ: Παρουσίαση του Samsung Galaxy Note 20 5G

Δείτε live τώρα στο YouTube την παρουσίαση του νέου προϊόντος της Samsung, το Galaxy Note 20 5G. ΔΕΙΤΕ...

Απομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Η μαζική στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία έφερε αρκετές ανατροπές: περισσότερη ευελιξία, όχι διαδρομές, άνετα ρούχα.

Σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η Microsoft σε Bug Bounty

Σύμφωνα με μία ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Microsoft δήλωσε ότι έχει ξοδέψει περίπου 13,7 εκατομμύρια δολάρια για τα προγράμματα bug bounty...