ΑρχικήinetSpaceX: Εκτοξεύει το δεύτερο Starship σε λιγότερο από ένα μήνα!

SpaceX: Εκτοξεύει το δεύτερο Starship σε λιγότερο από ένα μήνα!

Η SpaceX προχωράει στην ανάπτυξη του πυραύλου επόμενης γενιάς Starship, πραγματοποιώντας τη δεύτερη δοκιμή σύντομων πτήσεων σε ένα μήνα.

Το πρωτότυπο Starship Serial Number 6, ή SN6, απογειώθηκε από τη βάση των εγκαταστάσεων της SpaceX στη Boca Chica του Τέξας. Σταδιακά ανέβηκε στα 500 πόδια πάνω από τη Γη, προτού επιστρέψει στο έδαφος. Το τεστ πτήσης φάνηκε να είναι πανομοιότυπο με το τεστ του πρωτοτύπου SN5 στις 5 Αυγούστου.

spacex starship
SpaceX: Εκτοξεύει το δεύτερο Starship σε λιγότερο από ένα μήνα!

Τα πρωτότυπα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και αντιπροσωπεύουν τις πρώτες εκδόσεις του πυραύλου Starship που παρουσίασε ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, πέρυσι. Η εταιρεία αναπτύσσει το σκάφος με στόχο την εκκίνηση φορτίου και 100 άτομα κάθε φορά σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Η SpaceX κατασκευάζει σταθερά πολλά πρωτότυπα ταυτόχρονα στην αναπτυσσόμενη εγκατάσταση της εταιρείας στο Boca Chica. Ενώ ο στόλος των SpaceX Falcon 9 και Falcon Heavy πυραύλων είναι μερικώς επαναχρησιμοποιήσιμοι, και ο στόχος του Musk είναι να κάνει το Starship πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο, σαν ένα εμπορικό αεροπλάνο, με μικρούς χρόνους ανάκαμψης μεταξύ πτήσεων όπου το μόνο σημαντικό κόστος είναι το καύσιμο.

Η επαναλαμβανόμενη δοκιμή πτήσης αντιπροσωπεύει τη συνέχεια όσων είπε ο Musk για την ανάπτυξη του Starship, καθώς έγραψε στο Twitter ότι η SpaceX θα παρουσιάσει πρωτότυπα «αρκετά σύντομα για να εξομαλύνει τη διαδικασία εκτόξευσης». Οι επιτυχημένες πτήσεις back-to-back δείχνουν ότι η ανάπτυξη του Starship επιταχύνεται, καθώς το πρόγραμμα είχε υποστεί πολλές αποτυχίες τον τελευταίο χρόνο.

elon musk
SpaceX: Εκτοξεύει το δεύτερο Starship σε λιγότερο από ένα μήνα!

Ο Musk αναγνώρισε επίσης τη Δευτέρα ότι το σκάφος έχει πολλές προοπτικές για να μπορέσει να μεταφέρει επιβάτες σε πτήσεις.

«Πρέπει πρώτα να το κάνουμε να λειτουργήσει. Να παραδίδει αυτόματα δορυφόρους και να κάνει εκατοντάδες αποστολές με δορυφόρους προτού βάλουμε τους ανθρώπους στο σκάφος,» δήλωσε ο Musk.

Αναμένει ότι οι πρώτες δοκιμές πτήσης του Starship σε τροχιά δε θα έρθουν μέχρι το 2021, λέγοντας ότι η SpaceX βρίσκεται σε «αχαρτογράφητα εδάφη».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS