ΑρχικήsecurityΠοιο είναι το πραγματικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων;

Ποιο είναι το πραγματικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων;

παραβίασης δεδομένων

Μια από τις πιο συχνές απειλές στον κυβερνοχώρο είναι οι παραβιάσεις δεδομένων. Για να προστατευτούν οι εταιρείες, πρέπει να κατανοήσουν ακριβώς ποιο είναι το πραγματικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων. Μόνο τότε θα είναι σε θέση να καθορίσουν πόσος χρόνο, προσοχή και χρήματα πρέπει να ξοδευτούν για να παραμείνουν ασφαλείς.

Το κόστος μιας παραβίασης δεδομένων δεν αναφέρεται μόνο στις οικονομικές απώλειες, αλλά και στην απώλεια του σεβασμού και της αξιοπιστίας μιας επιχείρησης. Μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για μια εταιρεία.

Το οικονομικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων

Μετά από ανάλυση των παραβιάσεων δεδομένων που συνέβησαν σε ολόκληρο τον κόσμο μεταξύ Απριλίου 2018 και Απριλίου 2019, οι ερευνητές της IBM ανέφεραν ότι το μέσο, ​​συνολικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων για μια επιχείρηση είναι 3,92 εκατομμύρια δολάρια. Διαπίστωσαν, επίσης, ότι οι εταιρείες στις ΗΠΑ είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες (8,19 εκατομμύρια δολάρια). Για τον υπολογισμό του οικονομικού κόστους, οι ερευνητές εξέτασαν τις απώλειες που σημειώθηκαν σε τέσσερις τομείς που σχετίζονται με την παραβίαση δεδομένων:

Ανίχνευση και έρευνα: Αναφέρεται σε τυχόν κόστη που προκύπτουν από τον εντοπισμό και την αναφορά του περιστατικού ασφάλειας (π.χ έλεγχος, έρευνα κλπ).

Ειδοποίηση: Αυτή η πτυχή περιλαμβάνει το οικονομικό κόστος κατά την ενημέρωση των ατόμων που έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση (επιστολές, τηλεφωνήματα κλπ).

Αντιμετώπιση: Η εταιρεία πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αυτό έχει να κάνει με την πρόσληψη ειδικών ασφαλείας, την επένδυση σε νέα συστήματα και υποδομές, την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών στους πελάτες που επηρεάστηκαν κλπ.

Επιχειρησιακές απώλειες: Όταν συμβαίνει μια παραβίαση μπορεί να προκληθεί διακοπή της λειτουργίας μιας επιχείρησης ή κάποιων τμημάτων της. Σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία χάνει έσοδα.

κόστος

Κόστος που σχετίζεται με απώλεια αξιοπιστίας

Τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να μην είναι τα πιο σημαντικά. Οι εταιρείες που έχουν πέσει θύματα μιας παραβίασης δεδομένων έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά ακόμα ζητήματα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η απώλεια της αξιοπιστίας. Οι πελάτες μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους και να φύγουν. Επιπλέον, η απόκτηση νέων πελατών θα είναι δύσκολη, λόγω της κακής φήμης που θα κυκλοφορεί για την εταιρεία.

Η βελτίωση της φήμης μιας επιχείρησης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των υπαρχόντων πελατών και την προσέλκυση νέων. Μετά από μια παραβίαση, τα άτομα που έχουν επηρεαστεί, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιχείρηση έχει λάβει σοβαρά υπόψη το συμβάν και κάνει ό,τι μπορεί για να εγγυηθεί την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών τους.

Καταστροφή των σχέσεων όσων σχετίζονται με την εταιρεία

Δεν είναι μόνο οι πελάτες που χάνουν την πίστη τους σε μια επιχείρηση που έχει πέσει θύμα παραβίασης δεδομένων. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους εργαζομένους και τους επενδυτές.

Μια παραβίαση δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια ή ακόμα και αποχώρηση των εργαζομένων, ειδικά εάν έχουν επηρεαστεί προσωπικά τους στοιχεία. Ένα τέτοιο περιστατικό θα προκαλέσει αμφισβήτηση απέναντι στον εργοδότη. Η δημοσιοποίηση του γεγονότος μπορεί να αποτρέψει νέες προσλήψεις στο μέλλον.

Όσον αφορά τους επενδυτές, πολλοί θα χάσουν την πίστη τους στην εταιρεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια παραβίαση δεδομένων δείχνει ότι η επιχείρηση είναι ευάλωτη και μη προετοιμασμένη για κυβερνοεπιθέσεις.

Συνολικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων

Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές επιπτώσεις, την απώλεια αξιοπιστίας και την καταστροφή των σχέσεων, καταλαβαίνουμε ότι μια παραβίαση δεδομένων προκαλεί μεγάλα προβλήματα. Ειδικότερα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν λιγότερα κέρδη και δεν επενδύουν αρκετά στην ασφάλεια, το κόστος μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε πτώχευση. Δυστυχώς, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και στοχεύουν συχνά μικρές επιχειρήσεις.

Το πραγματικό κόστος μιας παραβίασης δεδομένων θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από τη φύση της επίθεσης και τη ζημία που προκάλεσε. Διαφορετικοί εγκληματίες θέλουν διαφορετικά πράγματα, και ενώ το κίνητρο είναι συνήθως οικονομικό, αυτό το κόστος μπορεί να μην είναι πάντοτε το πιο επιζήμιο. Πολλές εταιρείες διαπιστώνουν ότι η ζημία που προκαλεί μια παραβίαση στη φήμη τους είναι στην πραγματικότητα πιο καταστροφική από το άμεσο οικονομικό κόστος.

Η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν αξιόπιστα λογισμικά, να κρατούν αντίγραφα ασφαλείας, να προστατεύουν τα δεδομένα τους με διάφορες λύσεις ασφαλείας και να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, ώστε να εντοπίζει πιθανές απειλές.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS