ΑρχικήsecurityΠαραβίαση λογαριασμών και πρακτικές ασφαλείας

Παραβίαση λογαριασμών και πρακτικές ασφαλείας

λογαριασμών

Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter ανακοίνωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός λογαριασμών “υψηλού προφίλ” είχαν παραβιαστεί. Το σπάσιμο κωδικών πρόσβασης και η παραβίαση λογαριασμών είναι συχνά φαινόμενα. Γι’ αυτό το λόγο, τόσο οι απλοί χρήστες όσο και οι οργανισμοί, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να λαμβάνουν διάφορα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους.

Πώς παραβιάζονται οι λογαριασμοί;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι παραβίασης λογαριασμών, καθένας από τους οποίους έχει τις δικές του μοναδικές προκλήσεις. Μερικές από τις πιο συχνές μεθόδους παραβίασης είναι:

Credential Cracking (π.χ. Brute force): Οι hackers βρίσκουν έγκυρα credentials δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης.

Credential Stuffing: Απόπειρες μαζικών συνδέσεων που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση της εγκυρότητας κλεμμένων ζευγών ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης.

Δημιουργία ψεύτικου λογαριασμού: Δημιουργία πολλών λογαριασμών για κακόβουλες δραστηριότητες. Πολλά bot μπορούν να μιμηθούν τη συμπεριφορά του πραγματικού χρήστη και να εξαπατήσουν τις συμβατικές λύσεις ασφαλείας.

Phishing emails: Οι hackers συχνά εξαπατούν τους χρήστες μέσω phishing emails και τους κάνουν να δώσουν στοιχεία σύνδεσης.

Οι επιπτώσεις της παραβίασης λογαριασμών είναι σοβαρές, καθώς οι εγκληματίες μπορούν να κάνουν διάφορες κακόβουλες δραστηριότητες, όπως παράνομες συναλλαγές. Οι παραβιάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων, να κάνουν ζημιά στη φήμη της εταιρείας, να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των πελατών κλπ.

ασφαλείας

Πρακτικές ασφαλείας

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι τρόποι προστασίας των λογαριασμών σας ή των πελατών σας. Η ύπαρξη ενός σωστού bot manager μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό της παράνομης πρόσβασης σε λογαριασμούς και στην αποτροπή δόλιων συναλλαγών. Επιπλέον, ακολουθώντας τα απλά βήματα, που παρουσιάζονται παρακάτω, θα ενισχύσετε σημαντικά την ασφάλειά σας και θα δυσκολέψετε τη ζωή των hackers:

Δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης: Χρησιμοποιήστε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης, όχι απλές λέξεις, αλλά συνδυασμό αριθμών, γραμμάτων και συμβόλων. Επίσης, οι κωδικοί πρέπει να έχουν αρκετούς χαρακτήρες (να μην είναι μικροί). Πολλές επιθέσεις brute force δοκιμάζουν κωδικούς πρόσβασης μήκους 6, 8 και 10 χαρακτήρων. Οποιοσδήποτε πρόσθετος χαρακτήρας αυξάνει τον αριθμό των πιθανών συνδυασμών, κάτι που απαιτεί περισσότερη υπολογιστική ισχύ από το bot.

Ασφάλεια τελικού σημείου: Τα κινητά τηλέφωνα, τα οικιακά routers, οι IoT συσκευές και πολλές άλλες συσκευές έρχονται με ελλιπή ασφάλεια και οι τρόποι παραβίασής τους είναι γνωστοί. Μόλις παραβιαστούν, μπορεί να γίνει εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας όσο περίπλοκος και αν είναι (keylogger). Επομένως, προσέξτε και ενισχύστε την ασφάλεια των συσκευών σας. Τέλος, φροντίστε να αλλάξετε τα admin credentials καθώς πολλοί hackers παραβιάζουν τις συσκευές χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένα στοιχεία.

Ανάπτυξη εξελιγμένων εργαλείων ανίχνευσης: Ως εταιρεία, είστε υπεύθυνοι για την προστασία των δεδομένων των πελατών σας. Σήμερα, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά εξελιγμένα bots που μιμούνται τη συμπεριφορά των πραγματικών χρηστών, παρακάμπτουν το CAPTCHA και άλλα εμπόδια και εξαπατούν τις συμβατικές λύσεις ασφαλείας. Αυτά τα bots στοχεύουν sites, εφαρμογές για κινητά και APIs. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε εργαλεία που μπορούν να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες απειλές.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS