ΑρχικήUpdatesFacebook: Απευθείας export των posts σε Google Docs και WordPress

Facebook: Απευθείας export των posts σε Google Docs και WordPress

Χθες, το Facebook ανακοίνωσε μερικές νέες επιλογές φορητότητας δεδομένων που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε το περιεχόμενο που έχετε δημοσιεύσει στο κοινωνικό δίκτυο σε πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί για γραφή. Συγκεκριμένα, το Facebook έχει ενσωματώσει μια επιλογή για τη μεταφορά των δημοσιεύσεων και των σημειώσεων σας στα Google Docs, καθώς και σε δύο δημοφιλείς πλατφόρμες blogging, το WordPress.com και το Blogger.

Facebook Google Docs και WordPress

Το Facebook προσφέρει ήδη επιλογές για εξαγωγή των δεδομένων σας στον τοπικό σκληρό δίσκο. Αυτό είναι υπέροχο αν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου σας. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξάγετε αυτό το περιεχόμενο και να το δημοσιεύσετε ξανά σε ένα blog ή έγγραφο για να το επαναφέρετε. Τώρα, με τη δυνατότητα μεταφοράς αναρτήσεων και σημειώσεων σε μια νέα πλατφόρμα, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας σε μια νέα δημόσια πλατφόρμα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δείτε επίσης: Το Facebook σε συνεργασία με το Spotify φέρνει τα podcasts στο app του

Το Facebook ανακοίνωσε το 2019 ότι δουλεύει πάνω σε νέους τρόπους για τη στήριξη της φορητότητας δεδομένων μεταξύ των πλατφορμών και άλλων υπηρεσιών. Η γιγαντιαία εταιρεία ξεκίνησε τη δέσμευση της για φορητότητα δεδομένων παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταφέρουν φωτογραφίες και βίντεο απευθείας σε πλατφόρμες αποθήκευσης όπως το Backblaze, το Dropbox, το Google Photos και το Koofr.

Δείτε επίσης: Facebook: Εξόντωσε τις εφαρμογές τρίτων Swipe και Simple Social

Από τις 19 Απριλίου δηλαδή χθες, οι χρήστες του Facebook μπορούν να εξάγουν τις αναρτήσεις και τις σημειώσεις τους στα Google Docs, στο WordPress.com και στο Blogger.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, πρέπει απλώς να μεταβείτε στην ενότητα “Your Facebook Information” στα Settings. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “Transfer Your Information”, εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο δεδομένων και την υπηρεσία στην οποία θέλετε να μεταφερθεί. Από εκεί, απλώς πρέπει να εισάγετε το password της υπηρεσίας στην οποία κάνετε την μεταφορά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Confirm Transfer”.

Δείτε επίσης: Facebook: Coding σφάλμα επέτρεπε σε επιτιθέμενους να σβήσουν live videos

Υπάρχουν μερικές σημαντικές προειδοποιήσεις όσον αφορά στο τι θα μεταφερθεί. Για παράδειγμα, οι αναρτήσεις που περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο θα μεταφερθούν με το περιεχόμενο πολυμέσων. Ωστόσο, μόνο το περιεχόμενο που είναι ορατό στο προφίλ του χρήστη και μεταφορτώνεται από τον χρήστη που ζητά τη μεταφορά θα μετακινηθεί. Το περιεχόμενο που δημοσιεύει ένας χρήστης στο προφίλ ενός φίλου δεν θα μεταφερθεί. Το περιεχόμενο που ανέβηκε από έναν φίλο, ακόμη και αν ο χρήστης που ζητά τη μεταφορά έχει επισημανθεί, δεν θα μετακινηθεί με τα υπόλοιπα δεδομένα.

Ωστόσο, η επιλογή μεταφοράς φωτογραφιών, βίντεο και τώρα γραπτού περιεχομένου σε άλλη υπηρεσία είναι μια ευπρόσδεκτη κίνηση για όσους σκέφτονται να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Facebook και να απομακρυνθούν από την πλατφόρμα μία για πάντα.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS