ΑρχικήinetFacebook: Εξόντωσε τις εφαρμογές τρίτων Swipe και Simple Social

Facebook: Εξόντωσε τις εφαρμογές τρίτων Swipe και Simple Social

Καθώς οι εφαρμογές Android του Facebook, δεν αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να χρησιμοποιήσει κανείς την εφαρμογή σε ένα smartphone, πολλές εφαρμογές τρίτων έχουν εμφανιστεί με την πάροδο των ετών, προσφέροντας στους χρήστες καλύτερες διεπαφές, μικρότερες και γρηγορότερες επιλογές και βελτιώνοντας γενικά την εμπειρία του χρήστη.

Facebook Swipe

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε ο Edge Canary για Android με νέο UI και νέες δυνατότητες

Ωστόσο τώρα το Facebook αναγκάζει δύο δημοφιλείς εφαρμογές για τον ιστότοπό του, τις Swipe και Simple Social να αποχωρήσουν, καθώς εξαφανίστηκαν από το Play Store.

Σύμφωνα με μηνύματα από τους προγραμματιστές και των δύο εφαρμογών, το Facebook έχει κινηθεί νομικά εναντίον πολλών εφαρμογών που προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης στο δίκτυο, πέρα ​​από τις επίσημες εφαρμογές και τον ιστότοπό του για κινητά.

Το να αναγκάζεις έναν προγραμματιστή να σταματήσει μια εφαρμογή που ήταν δημοφιλής εδώ και χρόνια είναι αρκετά κακό και ο στόχος του Facebook φαίνεται να είναι ο τερματισμός όλων των εργαλείων τρίτων για πρόσβαση στον ιστότοπό του.

Δείτε επίσης: Google: Αφαιρεί την εφαρμογή Google Shopping από iOS και Android

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής Simple Social, μιας άλλης δημοφιλούς εφαρμογής “wrapper” του Facebook, είχε ένα ακόμη πιο ανησυχητικό μήνυμα για τους χρήστες, με το οποίο τους ενημερώνει ότι όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μετά την κατάργησή της από το Play Store, το κάνουν με δική τους ευθύνη και μπορεί ο λογαριασμός τους στο Facebook να απενεργοποιηθεί προσωρινά ή ακόμα και μόνιμα.

Οι εφαρμογές φαίνεται να είναι ακόμα λειτουργικές εάν είναι ήδη εγκαταστημένες στη συσκευή σας. Ωστόσο, χωρίς υποστήριξη από τους προγραμματιστές τους και με τις φαινομενικά ενεργές προσπάθειες του Facebook να τερματίσει τις μεθόδους πρόσβασης τρίτων, δεν υπάρχει εγγύηση για πόσο καιρό αυτές οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι εφαρμογές που απλώς έχουν πρόσβαση στο Facebook, ενδέχεται να μην χρειάζεται να συμμορφώνονται με τους όρους προγραμματιστή του. Ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν χρειάζεται να συμμορφώνεται με τους κανόνες του Facebook μόνο για να εμφανίζει τη σελίδα του. Όμως, η παρουσίαση μιας εφαρμογής ως μέσου πρόσβασης στο Facebook, ακόμα κι αν καταστήσει σαφές ότι είναι τρίτος προγραμματιστής και δεν εκπροσωπείτε από το Facebook, θα μπορούσε να την βάλει στο στόχαστρο της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Εφαρμογή για την υγεία των γυναικών κυκλοφόρησε από την Nabla

Το Facebook δεν φαίνεται να κυνηγάει όλες τις εφαρμογές wrapper στο Play Store, τουλάχιστον όχι ακόμη. Υπάρχουν παρόμοιες εναλλακτικές, όπως το Faster for Facebook και το Phoenix. Ωστόσο άλλες εναλλακτικές, όπως το Swift και το Tinfoil, έχουν εξαφανιστεί. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν οι εφαρμογές που λείπουν στοχεύθηκαν ή γιατί ορισμένες από αυτές εξακολουθούν να είναι ενεργές.

Οι Simple Social και Swipe for Facebook εξακολουθούν να είναι λειτουργικές για χρήστες που τις έχουν ήδη στα τηλέφωνα ή τα tablet τους και οι ίδιες οι εφαρμογές μπορούν ακόμα να ληφθούν από το APK Mirror και να φορτωθούν στο Android.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS