ΑρχικήinetΟ Elon Musk προσφέρει Internet με την Starlink στους Ουκρανούς.

Ο Elon Musk προσφέρει Internet με την Starlink στους Ουκρανούς.

Η SpaceX του Elon Musk παρέδωσε την πρώτη παρτίδα τερματικών συσκευών Starlink Internet στην Ουκρανία, μετά από tweet κυβερνητικού αξιωματούχου ο οποίος ρωτούσε πότε θα είναι διαθέσιμα στη χώρα.

Starlink

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Starlink, Star Elon Musk έγραψε στο Twitter προς το γραφείο του Ουκρανού προέδρου ότι “το δορυφορικό διαδίκτυο θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το επίγειο, ώστε όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν”.

Ο Έλον Μασκ “προκάλεσε” μάλιστα πρόσφατα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια μάχη με το ένα χέρι για το μέλλον της Ουκρανίας. Αλλά η πραγματική υπεράσπιση του επιχειρηματία στην πολιορκούμενη χώρα της Ουκρανίας, είναι η προσπάθειά του να κρατήσει τους Ουκρανούς στο διαδίκτυο με αποστολές δορυφορικής υπηρεσίας Διαδικτύου Starlink.

SpaceX Starlink

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό της πλάνο, η SpaceX σκοπεύει να εκτοξεύσει χιλιάδες δορυφόρους Starlink τα επόμενα χρόνια, με απώτερο στόχο την παροχή ευρυζωνικού διαδικτύου σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ο Ουκρανός αξιωματούχος όμως που επικοινώνησε με τον Elon Musk τόνισε οτι οι δορυφόροι Starlink θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς έναν πολύ πιο επείγοντα σκοπό: την παροχή διαύλων επικοινωνίας για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Επιπλέον η χρήση τους θα μπορούσε να επεκταθεί για τις ανάγκες επικοινωνίας των πολιτών της, την στιγμή μάλιστα που έχουν πληγεί κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι “Η ποιότητα της σύνδεσης είναι εξαιρετική” και «Χρησιμοποιούμε χιλιάδες τερματικούς σταθμούς με νέες παραλαβές να έχουμε σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα”.

Ukraine war

Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει χιλιάδες κεραίες από τις εταιρείες του Elon Musk και τους ευρωπαίους συμμάχους, κάτι που έχει αποδειχθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Η χρήση του Starlink ως μέτρο πρόσβασης στο Internet για τους πολίτες και την κυβέρνηση για να παραμείνουν συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια μιας εισβολής είναι μια σημαντική δοκιμή της σχετικά νέας τεχνολογίας, λένε οι ειδικοί. Θα μπορούσε να αποτελέσει μάλιστα σημαντικό στοιχείο για το μέλλον και την εξέλιξη του πολέμου. Το Διαδίκτυο έχει γίνει πλέον εκτός απο ενα ουσιαστικό εργαλείο για την επικοινωνία και την ενημέρωση τρόπος ενίσχυσης των επιθετικών και αμυντικών συστημάτων μιας χώρας.

Elon Musk Starlink

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Elon Musk με περιουσία αξίας 232 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνηθίζει να στρέφεται στο Twitter για παράτολμες υποσχέσεις και διακηρύξεις εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS