ΑρχικήsecuritySeth Green: Του έκλεψαν 4 NFTs αξίας 308.000$ σε phishing scam

Seth Green: Του έκλεψαν 4 NFTs αξίας 308.000$ σε phishing scam

Seth Green: Του έκλεψαν τέσσερα NFTs αξίας περίπου 308.000 δολαρίων αφού συνέδεσε το πορτοφόλι του σε έναν κακόβουλο ιστότοπο.

Δείτε επίσης: Instagram: Η πλατφόρμα θα δοκιμάσει NFTs με επιλεγμένους δημιουργούς

Seth Green NFTs

Δείτε επίσης: NFTs αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων έχουν κλαπεί από χρήστες του OpenSea

NFTs: Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το μέλλον της ψηφιακής ιδιοκτησίας, άλλοι προβλέπουν ότι η crypto φούσκα θα σκάσει και τα NFTs θα εξαφανιστούν μαζί της. Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο, όμως, είναι ότι συνεχώς εμφανίζονται απάτες. Ένας από τους πιο τελευταίους που έπεσε θύμα μιας τέτοιας απάτης είναι ο ηθοποιός και κωμικός Seth Green.

Την Τρίτη, ο Seth Green ανακοίνωσε στο Twitter ότι τέσσερα από τα πιο πολύτιμα NFTs του κλάπηκαν από το πορτοφόλι του. Αυτά περιλαμβάνουν ένα Bored Ape Yacht Club NFT (αξίας 200.000 $ τη στιγμή της σύνταξης), δύο Mutant Ape Yacht Club NFT (40.000 $ το καθένα) και ένα Doodles NFT (28.000 $). Στη συνέχεια, κάποιος αγόρασε το κλεμμένο Bored Ape του Green για 268.000 δολάρια.

“Λοιπόν, μου συνέβη. Έπεσα θύμα ενός phishing scam και μου έκλεψαν 4 NFTs”, είπε ο Green. “Παρακαλώ μην τα αγοράζετε ενώ προσπαθώ να επιλύσω το ζήτημα.”

Σε ένα επόμενο tweet, ο Green είπε ότι προσπαθούσε να αγοράσει ένα NFT — έναν Gutter Clone, ένα spinoff από μια δημοφιλή συλλογή που ονομάζεται Gutter Cats — και συνέδεσε το πορτοφόλι του με τον ιστότοπο, ο οποίος κατέληξε να είναι ένα scam website. “Το phishing scam φαινόταν καθαρό”, είπε.

Κοιτάζοντας το wallet history του Green, τα NFTs κλάπηκαν στις 8 Μαΐου.

Επειδή τα crypto και τα NFTs δεν έχουν centralized authority που να μπορεί να αντιστρέψει τις συναλλαγές – κάτι που είναι by design, καθώς το όλο θέμα της τεχνολογίας blockchain είναι το decentralization- τα θύματα απάτης έχουν περιορισμένες επιλογές για να λύσουν τα θέματα σε τέτοιες καταστάσεις. Η OpenSea, η μεγαλύτερη αγορά NFT, έχει χαρακτηρίσει τα κλεμμένα NFTs ως “ύποπτα” και απαγορεύει σε οποιονδήποτε να κάνει προσφορές για να τα αγοράσει. Αλλά αυτό συνέβη μόνο αφού το κλεμμένο Bored Ape του Green πουλήθηκε σε άλλον αγοραστή.

Δείτε επίσης: YouTube: Λανσάρει NFTs ώστε οι fans να μπορούν να «κατέχουν» βίντεο

phishing scam

Ο Yat Siu, συνιδρυτής της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Web3 Animoca Brands, σημείωσε σε ένα thread στο Twitter ότι η καλύτερη κίνηση για τα θύματα απάτης είναι να αναφέρουν την απώλεια τους στην αστυνομία ή το FBI, καθώς το phishing είναι μια μορφή απάτης και να δημοσιοποιηθεί η κλοπή στο ένα δημόσιο φόρουμ. «Εάν ένας αγοραστής αγοράσει εν γνώσει του ένα ύποπτο #NFT που είχε κλαπεί, είναι προσωπικά υπεύθυνος», έγραψε ο Siu στο Twitter.

Ο Green έχει επενδύσει στην κουλτούρα του Web3 σε κάτι περισσότερο από ένα εκτεταμένο NFT portfolio — NFTs αξίας άνω των 250.000 δολαρίων παραμένουν στο πορτοφόλι του μετά την κλοπή. Δημιούργησε τη δική του συλλογή NFT που ονομάζεται PizzaBots, που κυκλοφόρησε για να γιορτάσει τις 20/4 τον περασμένο μήνα, και συνεργάζεται με τον DJ Steve Aoki στο Dominion X, μια τηλεοπτική εκπομπή που συνδέεται με μια συλλογή NFT. Στην πραγματικότητα, το Bored Ape του Green του μεταφέρθηκε από τον Aoki, όπως φαίνεται στο ιστορικό συναλλαγών του Ape.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS