ΑρχικήinetYouTube: Λανσάρει NFTs ώστε οι fans να μπορούν να «κατέχουν» βίντεο

YouTube: Λανσάρει NFTs ώστε οι fans να μπορούν να «κατέχουν» βίντεο

Το YouTube ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε NFTs, ώστε οι fans να μπορούν να «κατέχουν» βίντεο δημιουργών.

Youtube NFTs

Δείτε επίσης: Στο μέλλον οι μετοχές και τα ακίνητα θα μετατραπούν σε NFTs

Ο Neal Mohan, έγραψε σε μια ανάρτηση ότι το Web3 – το αμφιλεγόμενο επόμενο στάδιο του Διαδικτύου – “ανοίγει νέες ευκαιρίες για τους δημιουργούς”.

Τεχνολογίες όπως το blockchain και NFTs blockchain και NFT μπορούν να επιτρέψουν στους δημιουργούς να οικοδομήσουν βαθύτερες σχέσεις με τους fans τους.

Η τεχνολογία θα δώσει «έναν επαληθεύσιμο τρόπο στους θαυμαστές να έχουν μοναδικά βίντεο, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ακόμη και εμπειρίες από τους αγαπημένους τους δημιουργούς, δίνοντας μια συναρπαστική προοπτική για τους δημιουργούς και το κοινό τους». Ο κ. Mohan πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλά που πρέπει να εξεταστούν» ώστε το YouTube να «προσεγγίσει υπεύθυνα αυτές τις νέες τεχνολογίες».

Δείτε επίσης: Η Paris Hilton έχει πάθει «εμμονή» με τα non-fungible tokens (NFTs)

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοεί το YouTube όταν λέει ότι οι δημιουργοί μπορούν να κατέχουν τα βίντεο των δημιουργών, καθώς τα NFTs δεν μεταβιβάζουν εγγενώς τα πνευματικά δικαιώματα στους κατόχους.

Επίσης να επισημάνουμε ότι τα NFTs είναι επιζήμια για το περιβάλλον, επειδή η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για το mint ενός αντικειμένου στο blockchain είναι τεράστια.

Youtube NFTs

Έχει υπολογιστεί ότι το μέσο NFT έχει αποτύπωμα άνθρακα ισοδύναμο με το μηνιαίο αποτύπωμα κάποιου που ζει στην ΕΕ, ενώ το κόστος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Bitcoin έχει τεκμηριωθεί – με ανάλυση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge να υποδηλώνει ότι το δίκτυό του καταναλώνει αυτήν τη στιγμή περισσότερα ποσά ενέργειας από ολόκληρη την Ολλανδία.

Δείτε επίσης: Αγοραστές NFTs εξαπατήθηκαν με rug pull από τα Evolved Apes NFTs

Το YouTube είπε ότι «η βιωσιμότητα είναι μια βασική αξία της Google» και λέει ότι «μέχρι το 2030, η Google στοχεύει να είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα λειτουργεί χωρίς άνθρακα». Δεν είναι σαφές πώς η ενσωμάτωση των NFTs ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ισχυρισμό.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS