ΑρχικήsecurityGoogle: Ίσως ενέκρινε κατά λάθος διαφήμιση απάτης με δωροκάρτα Target

Google: Ίσως ενέκρινε κατά λάθος διαφήμιση απάτης με δωροκάρτα Target

Μια προφανής παράβλεψη από την Google, οδήγησε σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πελάτες του Target. Φαίνεται ότι η Google ενέκρινε κατά λάθος μια διαφήμιση για έναν ψεύτικο έλεγχο υπολοίπου δωροκάρτας της εταιρείας που έχει σκοπό να κλέψει τα χρήματα των πελατών.

Target

Δείτε επίσης: Οι hackers κλέβουν τις δωροκάρτες του Target

Ένας χρήστης του Reddit στο r/assholedesign ανακάλυψε το σφάλμα όταν έψαχνε στο Google για το “Υπόλοιπο δωροκάρτας” του μέσω κινητού και διαπίστωσε ότι το πρώτο αποτέλεσμα είναι μια διαφήμιση με τίτλο “Έλεγχος υπολοίπου δωροκάρτας – Target”. Μόνο που ο ιστότοπος δεν είναι της Target, αλλά ένας ιστότοπος που ονομάζεται “bristolhirevan”. Η περιγραφή της διαφήμισης λέει ότι θα σας επιτρέψει να ελέγξετε το υπόλοιπο της δωροκάρτας σας “αμέσως”.

Η διεπαφή του ιστότοπου σίγουρα μοιάζει με τον πραγματικό, αν και ο πραγματικός ιστότοπος της Target απαιτεί να συνδεθείτε για να ελέγξετε το υπόλοιπο της δωροκάρτας σας, ενώ αυτός ο ψεύτικος ιστότοπος δεν το κάνει. Πέραν αυτού, τα μόνα πράγματα που δεν φαίνονται εντάξει στην ιστοσελίδα είναι η διεύθυνση URL, η οποία εξακολουθεί να έχει τον τομέα “bristolhirevan” και το γεγονός ότι κάθε σύνδεσμος στη σελίδα οδηγεί στην πραγματική αρχική σελίδα του Target, παρά την υπόσχεση ότι θα συνδεθεί με μια διαφήμιση ή ένα μητρώο δώρων. Εάν βιάζεστε πραγματικά, μπορεί να εισάγετε κατά λάθος τον αριθμό και τον κωδικό ασφαλείας της δωροκάρτας σας, με αποτέλεσμα να κλαπεί.

Google

Δείτε ακόμα: Safari: Bug εκθέτει το πρόσφατο ιστορικό περιήγησης και στοιχεία του Google account σας

Οι απάτες με δωροκάρτες φαίνεται να αυξάνονται. Πέρυσι, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανέφερε ότι τα θύματα απάτης με δωροκάρτες, έχασαν συνολικά 148 εκατομμύρια δολάρια μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2021, περισσότερα από ό,τι όλο το 2020. Οι δωροκάρτες του Target είναι προφανώς απάτες, όπως λέει η FTC. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι άνθρωποι εξαπατήθηκαν από δωροκάρτες Target αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, υπερδιπλάσιο ποσό από οποιαδήποτε άλλη επωνυμία δωροκάρτας.

Όπως επισημαίνεται από την FTC, οι απάτες με δωροκάρτες γίνονται συχνά μέσω τηλεφώνου, με τον απατεώνα να προσποιείται ότι είναι υπάλληλος μιας εταιρείας όπως η Google ή η Amazon και απαιτεί από το θύμα να κάνει μια πληρωμή σε μορφή δωροκάρτας. Ωστόσο, πλαστές τοποθεσίες ελέγχου όπως αυτές, συχνά κρύβονται σε κοινή θέα, ακόμη και ως διαφημίσεις στη Google.

Δείτε επίσης: NSA Cyber Weapons installed in High Profile Targets in Greece

Η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS