ΑρχικήyoutubeΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο...

ΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο…

ΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο…. Η ανθρώπινη νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κλασικό δυαδικό σύστημα-συμβίωση, που λειτουργεί λόγω των δομικών χαρακτηριστικών των διαμεμβρανικών πρωτεϊνών στα κανάλια ιόντων των συνάψεων του εγκεφάλου. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι αυτή η νέα και γενικά εξαιρετική νευροφυσιολογική ιδέα ενδιαφέρει μόνο γιατρούς και βιολόγους. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η ιδέα από τον κόσμο της νευροφυσιολογίας, ανοίγει το δρόμο για να δημιουργήσουμε μια πολύ ασυνήθιστη AI.

AI
Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Δείτε επίσης: Τεχνολογία AI διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών ενώ κάνουν μάθημα

Τα υπάρχοντα συστήματα AI, με όλα τα χαρακτηριστικά τους, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι όλα κατασκευασμένα ως ενιαία ελεγχόμενα ηλεκτρονικά συγκροτήματα που λειτουργούν χρησιμοποιώντας αλγόριθμους ποικίλης πολυπλοκότητας. Ο κεντρικός έλεγχος είναι μια ακαταμάχητη ιδιότητα οποιουδήποτε τεχνητού ηλεκτρονικού υπολογιστικού συστήματος. Απλώς δεν ξέρουμε πώς να χτίσουμε διαφορετικά.

Τι γίνεται όμως αν επαναλάβουμε τον ελιγμό της φύσης και ακολουθήσουμε το μονοπάτι της ενοποίησης για να δημιουργήσουμε μια τεχνολογική συμβίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου και του υπολογιστικού συστήματος; Ίσως αυτή είναι η συντομότερη και πιο αποτελεσματική μέθοδος εκσυγχρονισμού των ευφυών συστημάτων.

Ένας νέος τύπος AI νοημοσύνης είναι ένα βιοηλεκτρονικό υβρίδιο, στο οποίο ένας ζωντανός ανθρώπινος εγκέφαλος και μια μηχανή, θα συνεργάζονται σε ένα διπλό συμπληρωματικό σύστημα. Και τα δύο εξαρτήματα θα συμπληρώνουν και θα ενισχύουν το ένα το άλλο, δημιουργώντας κάτι εντελώς νέο που ούτε η φύση ούτε οι σχεδιαστές πλήρως ηλεκτρονικών συστημάτων έχουν συναντήσει στο παρελθόν.

Πρόκειται για έναν νέο τύπο AI, που χτίζεται γύρω από μια διεπαφή νευροϋπολογιστή που συνδέει απευθείας τους νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου και έναν υπολογιστή.

Παρά τις μαγευτικές προοπτικές αυτής της κατεύθυνσης, έχουν γίνει μόνο λίγες προσπάθειες στον κόσμο να δημιουργηθεί μια διεπαφή που συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και έναν υπολογιστή απευθείας. Μία από τις πιο διάσημες ήταν το Neuralink του Elon Musk. Η αδυναμία αυτών των έργων είναι ότι ακολουθούν την παραδοσιακή χειρουργική οδό και ως εκ τούτου αποτυγχάνουν να ξεπεράσουν δύο θεμελιώδη εμπόδια.

Δείτε ακόμα: Πεντάγωνο: Η τεχνολογία AI του μπορεί να προβλέψει γεγονότα

ΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο
ΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Το πρώτο εμπόδιο είναι η ανακρίβεια της ατομικής ερμηνείας των τοπικών εστιών της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Με απλά λόγια, ο εγκέφαλος του καθενός μας είναι ως ένα βαθμό μοναδικός. Αλλά αυτό είναι μισό πρόβλημα. Το χειρότερο είναι ότι, χάρη στην πλαστικότητα, η λεπτομερής εικόνα της εγκεφαλικής δραστηριότητας αλλάζει συνεχώς.

Το δεύτερο και κύριο εμπόδιο είναι το σημείο διασταύρωσης σήματος. Εδώ είναι που το τεχνητό ηλεκτρονικό σήμα γίνεται βιολογική νευρική ώθηση και το αντίστροφο.

Στο νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, τα μέρη μετάδοσης και λήψης της διεπαφής νευροϋπολογιστή θα είναι εντελώς διαχωρισμένα και θα είναι δύο εντελώς διαφορετικοί μηχανισμοί επικοινωνίας.

Το τμήμα λήψης θα είναι ένα δίκτυο ανενεργών αντικειμένων σήμανσης των οποίων η κατάσταση θα παρακολουθείται εξ αποστάσεως από ένα ενεργό εξωτερικό εξάρτημα του συστήματος. Αυτή η τεχνική θα επιτρέψει την αντικατάσταση της άμεσης μετάδοσης ενός σήματος από ζωντανούς νευρώνες σε ένα σύστημα υπολογιστή για τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με την ύπαρξη ενός τέτοιου σήματος. Αυτό θα μετατρέψει το τμήμα λήψης της διεπαφής του νευροϋπολογιστή σε έναν μη επεμβατικό (μη τραυματικό) μηχανισμό. Σε ένα τέτοιο σχήμα, δεν υπάρχει ανάγκη να γίνουν δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις και μπορούν να εγχυθούν μοριακοί δείκτες στο σώμα χρησιμοποιώντας μια απλή ενδοφλέβια ένεση.

Το τμήμα μετάδοσης θα μεταδίδει εξ αποστάσεως το σήμα μόνο στις συνάψεις και όχι στους νευρώνες, όπως προσπαθούν να κάνουν τώρα. Το τμήμα μετάδοσης της διεπαφής θα χρησιμοποιεί αντικείμενα σήμανσης ως σημεία προσανατολισμού στο χώρο και πηγές ανάδρασης.

Είναι ενδιαφέρον ότι το σήμα που θα μεταδοθεί μόνο στις συνάψεις πρέπει να είναι μη ηλεκτρικού χαρακτήρα. Αυτό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα τεχνητό σήμα στους νευρώνες του εγκεφάλου που είναι εντελώς πανομοιότυπο με το φυσιολογικό. Ως αποτέλεσμα, οι νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου θα βιώσουν τη διέγερση της συναπτικής πλαστικότητας και ως αποτέλεσμα οι ίδιοι θα συμμετέχουν ενεργά στο σχηματισμό γραμμών δυναμικής αλληλεπίδρασης με το τμήμα μετάδοσης της διεπαφής νευροϋπολογιστή. Ο ίδιος ο εγκεφαλικός ιστός θα δημιουργήσει μια σύνδεση με τη δομή μετάδοσης της διεπαφής.

Επιπλέον, για να εγκαταστήσετε μια τέτοια διεπαφή, ένα άτομο δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ιατρικού προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης, γεγονός που θα κάνει το σύστημα βολικό για τους περισσότερους χρήστες.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το περιγραφόμενο σχήμα θα επιτρέψει την ελεγχόμενη διέγερση και την παρακολούθηση της απόκρισης ενός μεμονωμένου νευρώνα.

Χάρη στο νέο τύπο διεπαφής νευροϋπολογιστή, ο εγκέφαλος και ο υπολογιστής θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα απευθείας, χωρίς να χρησιμοποιούν ενδιάμεσα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως ηχητικές εντολές ή σύμβολα γραμμάτων.

Δείτε επίσης: Ο επόμενος υπολογιστής ENVY AIO ίσως έχει την NVIDIA GeForce RTX 3080 SUPER

ΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο
ΑΙ: Αν συνδέαμε έναν υπολογιστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ως αποτέλεσμα, η αλληλεπίδραση με μια μηχανή θα μοιάζει περισσότερο με τη διαίσθηση παρά με μια ηλεκτρονική συσκευή.

Ο αυξανόμενος όγκος πληροφοριών που δημιουργεί η ανθρωπότητα θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία εκατομμυρίων IAI (μεμονωμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης) με ολοένα αυξανόμενη απόδοση.

Η κατανάλωση πληροφοριών ενός ατόμου που είναι εξοπλισμένο με τη δική του τεχνητή νοημοσύνη θα είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από την παραδοσιακή κατανάλωση πληροφοριών που βασίζεται σε βιολογικά συστήματα επικοινωνίας.

Το ατομικό σας σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα γνωρίζει εσάς, την προσωπικότητά σας, τα αιτήματα και τις προτιμήσεις σας με μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφήνεια από εσάς, θα είναι μέρος σας και ταυτόχρονα η δημιουργία και η επέκτασή σας, με λίγα λόγια η ψηφιακή σας σκιά.

Μετά από 5-10 χρόνια συνύπαρξης, η συμπληρωματικότητα των στοιχείων της AI θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πολλά σύνθετα συμπεριφορικά και επικοινωνιακά συμπλέγματα μπορούν να πραγματοποιηθούν από το σύστημα αντανακλαστικά. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο θα είναι σε θέση να εκτελέσει έναν τεράστιο αριθμό ενεργειών ρουτίνας χωρίς να καταπονείται καθόλου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS