ΑρχικήyoutubeΠεντάγωνο: Η τεχνολογία AI του μπορεί να προβλέψει γεγονότα

Πεντάγωνο: Η τεχνολογία AI του μπορεί να προβλέψει γεγονότα

Με μεγάλη ταχύτητα φαίνεται να εξελίσσονται τα πειράματα AI του αμερικανικού στρατού, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα φιλόδοξα. Η Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά δοκιμών Global Information Dominance Experiments (GIDE), έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, cloud computing και αισθητήρων που θα μπορούσαν να δώσουν στο Πεντάγωνο τη δυνατότητα να προβλέψει γεγονότα «ημέρες νωρίτερα», δήλωσε ο Στρατηγός Glen VanHerck. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σημαντική αλλαγή στις στρατιωτικές και κυβερνητικές επιχειρήσεις.

Πεντάγωνο

Δείτε επίσης: NVIDIA AI hub τώρα διαθέσιμο στους πελάτες της Βόρειας Αμερικής

Το σύστημα που βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση, παρατηρεί αλλαγές στα ακατέργαστα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, που υπονοούν πιθανό πρόβλημα. Εάν οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν στο Πεντάγωνο σημάδια ότι το υποβρύχιο ενός αντιπάλου έθνους ετοιμάζεται να φύγει από το λιμάνι για παράδειγμα, η τεχνολογία AI θα μπορούσε να σηματοδοτήσει αυτήν την κινητοποίηση γνωρίζοντας ότι το σκάφος πιθανότατα θα φύγει σύντομα. Οι στρατιωτικοί αναλυτές μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να ανακαλύψουν αυτές τις πληροφορίες. Η τεχνολογία GIDE θα μπορούσε να στείλει μια ειδοποίηση μέσα σε “δευτερόλεπτα”, είπε ο VanHerck.

Το πιο πρόσφατο dry run, το GIDE 3, ήταν το πιο επεκτατικό μέχρι τώρα. Και οι 11 αμερικανικές διοικήσεις και το ευρύτερο υπουργείο Άμυνας χρησιμοποίησαν ένα μείγμα στρατιωτικών και πολιτικών αισθητήρων για την αντιμετώπιση σεναρίων όπου η «αμφισβητούμενη εφοδιαστική» (όπως οι επικοινωνίες στη Διώρυγα του Παναμά) μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η σχετική τεχνολογία δεν ήταν απολύτως καινούργια, είπε ο στρατηγός, αλλά ο στρατός κατάφερε να «ενώσει τα πάντα μαζί».

Δείτε ακόμα: Τεχνολογία AI διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών ενώ κάνουν μάθημα

AI

Η πλατφόρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο σχετικά σύντομα. Ο VanHerck πίστευε ότι ο στρατός ήταν «έτοιμος να εγκαταστήσει» το λογισμικό και θα μπορούσε να το επικυρώσει στην επόμενη παγκόσμια άσκηση την άνοιξη του 2022.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της προγνωστικής AI είναι αρκετά σαφή. Αντί να αντιδρά απλώς σε γεγονότα ή να βασίζεται σε ξεπερασμένες πληροφορίες, το Πεντάγωνο θα μπορούσε να λάβει προληπτικά μέτρα, όπως ανάπτυξη δυνάμεων ή ενίσχυση των αμυντικών μέσων. Θα μπορούσε επίσης να προσφέρει μια «ευκαιρία» στην κυβέρνηση, πρόσθεσε ο VanHerck. Δεν έδωσε παραδείγματα, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολιτικούς να προλάβουν πράξεις επιθετικότητας ενώ βρίσκονται ακόμη στα αρχικά τους στάδια.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Νομοσχέδιο θα υποχρεώνει εταιρείες να αναφέρουν hacks στην κυβέρνηση

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ορισμένοι περιορισμοί. Η τεχνολογία AI αναζητά εξωφρενικές ενδείξεις, όπως μεγαλύτερο αριθμό σταθμευμένων αυτοκινήτων ή αεροσκαφών. Δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας εξακολουθεί να παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα κι έτσι όμως, η τεχνολογία θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο εάν αποτρέπει μια «αιφνιδιαστική» επίθεση ή οδηγεί σε διαπραγματεύσεις αντί για μία σύγκρουση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS