ΑρχικήsecurityΧρήση βιομετρικής τεχνολογίας για την αποτροπή απάτης με κάρτες SIM

Χρήση βιομετρικής τεχνολογίας για την αποτροπή απάτης με κάρτες SIM

SIMΣτις αρχές Ιουλίου, ο Ernest Nsanzineza, κάτοικος της περιφέρειας Rutsiro, ανέφερε ότι κάποιοι απατεώνες χρησιμοποίησαν τον τηλεφωνικό αριθμό (κάρτα SIM) της συζύγου του και κατάφεραν με κάποιο τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στην τραπεζική εφαρμογή, που είχε εγκατεστημένη στο κινητό. Έτσι κατάφεραν να κλέψουν 2,5 εκατομμύρια Rwf από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Ο ένας από τους απατεώνες συνελήφθη και οι τράπεζες μπλόκαραν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος τον αριθμό ενός άλλου χρήστη (SIM swapping);

Σύμφωνα με την New Times, κάποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν ακολουθούν τις απαραίτητες διαδικασίες όταν ένας πελάτης κάνει αίτηση εγγραφής ή αλλαγής κάρτας SIM. Κάποιες εταιρείες δεν ζητούν ταυτότητα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ζητείται ταυτότητα ή άλλο σχετικό έγγραφο, ώστε να μην μπορεί ο καθένας να δώσει απλά ένα όνομα και να χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTN ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αξιοποιήσει τη βιομετρική τεχνολογία για να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και να αποτραπούν απάτες, που σχετίζονται με τις κάρτες SIM.

“Εργαζόμαστε πάνω σε κάτι και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα το εφαρμόσουμε».

Βιομετρική τεχνολογία

Πρόκειται για μεθόδους αναγνώρισης ενός ατόμου με βάση κάποια χαρακτηριστικά, όπως το πρόσωπο, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χέρια κλπ.

Η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση για να ενισχύσει την ασφάλεια αλλά και να διευκολύνει τους πελάτες, αφού η διαδικασία θα γίνεται γρήγορα και εύκολα στην online πλατφόρμα της εταιρείας, χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία του πελάτη, ταυτότητες, φωτοτυπίες κλπ.

Η Airtel Rwanda δήλωσε ότι σχεδιάζει και αυτή να χρησιμοποιήσει βιομετρικές μεθόδους.

“Η αποτροπή απάτης, που σχετίζεται με τις κάρτες SIM, αποτελεί βασική μέριμνα για την Airtel. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες, που έχουν πέσει θύματα αυτών των εγκλημάτων, και να αποτρέψουμε αυτά τα εγκλήματα στο μέλλον», δήλωσε η Gisele Umugwaneza, στέλεχος της Airtel Rwanda.

Η εφαρμογή της βιομετρικής τεχνολογίας θα ξεκινήσει μόλις δοθεί το πράσινο φως από τη Rwanda Utilities Regulatory Authority (RURA).

Η RURA δημιούργησε μια επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει τη μελέτη της ενσωμάτωσης των βιομετρικών μεθόδων στο σύστημα εγγραφής για τις κάρτες sim.

Η βιομετρική τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και διεισδύει όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά μας.

Σήμερα, πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν βιομετρικά δεδομένα για να αναγνωρίζουν και να ελέγχουν τους πολίτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS