Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:24
Αρχική security Χρήση βιομετρικής τεχνολογίας για την αποτροπή απάτης με κάρτες SIM

Χρήση βιομετρικής τεχνολογίας για την αποτροπή απάτης με κάρτες SIM

SIMΣτις αρχές Ιουλίου, ο Ernest Nsanzineza, κάτοικος της περιφέρειας Rutsiro, ανέφερε ότι κάποιοι απατεώνες χρησιμοποίησαν τον τηλεφωνικό αριθμό (κάρτα SIM) της συζύγου του και κατάφεραν με κάποιο τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στην τραπεζική εφαρμογή, που είχε εγκατεστημένη στο κινητό. Έτσι κατάφεραν να κλέψουν 2,5 εκατομμύρια Rwf από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Ο ένας από τους απατεώνες συνελήφθη και οι τράπεζες μπλόκαραν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος τον αριθμό ενός άλλου χρήστη (SIM swapping);

Σύμφωνα με την New Times, κάποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν ακολουθούν τις απαραίτητες διαδικασίες όταν ένας πελάτης κάνει αίτηση εγγραφής ή αλλαγής κάρτας SIM. Κάποιες εταιρείες δεν ζητούν ταυτότητα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ζητείται ταυτότητα ή άλλο σχετικό έγγραφο, ώστε να μην μπορεί ο καθένας να δώσει απλά ένα όνομα και να χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTN ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αξιοποιήσει τη βιομετρική τεχνολογία για να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και να αποτραπούν απάτες, που σχετίζονται με τις κάρτες SIM.

“Εργαζόμαστε πάνω σε κάτι και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα το εφαρμόσουμε».

Βιομετρική τεχνολογία

Πρόκειται για μεθόδους αναγνώρισης ενός ατόμου με βάση κάποια χαρακτηριστικά, όπως το πρόσωπο, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χέρια κλπ.

Η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση για να ενισχύσει την ασφάλεια αλλά και να διευκολύνει τους πελάτες, αφού η διαδικασία θα γίνεται γρήγορα και εύκολα στην online πλατφόρμα της εταιρείας, χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία του πελάτη, ταυτότητες, φωτοτυπίες κλπ.

Η Airtel Rwanda δήλωσε ότι σχεδιάζει και αυτή να χρησιμοποιήσει βιομετρικές μεθόδους.

“Η αποτροπή απάτης, που σχετίζεται με τις κάρτες SIM, αποτελεί βασική μέριμνα για την Airtel. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες, που έχουν πέσει θύματα αυτών των εγκλημάτων, και να αποτρέψουμε αυτά τα εγκλήματα στο μέλλον», δήλωσε η Gisele Umugwaneza, στέλεχος της Airtel Rwanda.

Η εφαρμογή της βιομετρικής τεχνολογίας θα ξεκινήσει μόλις δοθεί το πράσινο φως από τη Rwanda Utilities Regulatory Authority (RURA).

Η RURA δημιούργησε μια επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει τη μελέτη της ενσωμάτωσης των βιομετρικών μεθόδων στο σύστημα εγγραφής για τις κάρτες sim.

Η βιομετρική τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και διεισδύει όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά μας.

Σήμερα, πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν βιομετρικά δεδομένα για να αναγνωρίζουν και να ελέγχουν τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...