ΑρχικήsecurityApple: Αφαιρεί εφαρμογές από το App Store που παραβιάζουν την ασφάλεια

Apple: Αφαιρεί εφαρμογές από το App Store που παραβιάζουν την ασφάλεια

Η Apple κατάργησε πρόσφατα ορισμένες εφαρμογές από το App Store, οι οποίες προσέφεραν screen time monitoring υπηρεσίες. Αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν τη χρήση των smartphone των παιδιών τους και επίσης τους βοηθούν να επιβάλλουν τον γονικό έλεγχο στη χρήση διαφόρων εφαρμογών.

Η Apple αφαίρεσε ορισμένους από αυτούς τους τύπους εφαρμογών ισχυριζόμενη ότι οι εφαρμογές αυτές αποτελούν απειλή για την ασφάλεια καθώς και την προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους χρήστες, καθώς οι εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία MDM ή τεχνολογία διαχείρισης κινητών συσκευών, παρέχουν παράνομη πρόσβαση στη συσκευή στους προγραμματιστές των εφαρμογών.

Apple

Ωστόσο, υποστηρίζεται από ορισμένους προγραμματιστές screen time app εφαρμογών, ότι η Apple απέσυρε τις εφαρμογές για να επιταχύνει τον ανταγωνισμό, καθώς η ίδια η Αpple έχει παρόμοια εφαρμογή και οι εφαρμογές τρίτων προσφέρουν καλύτερη λειτουργικότητα από την Apple.

Ωστόσο, η Αpple υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς και εξηγεί:

“Πρόσφατα, αφαιρέσαμε αρκετές εφαρμογές γονικού ελέγχου από το App Store και το κάναμε για έναν απλό λόγο: θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί και πώς συνέβη αυτό”, ανέφερε η Αpple σε μια δήλωση. “Σε αντίθεση με όσα ανέφερε η New York Times το Σαββατοκύριακο, αυτό δεν είναι θέμα ανταγωνισμού. Είναι θέμα ασφάλειας”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS