ΑρχικήsecurityΒαριόμουν, οπότε χάκαρα την NASA, λέει ο ‘Plane Hacker’ Chris Roberts

Βαριόμουν, οπότε χάκαρα την NASA, λέει ο ‘Plane Hacker’ Chris Roberts

Ο γνωστός hacker Chris Roberts αποκάλυψε ότι χάκαρε την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA απλά επειδή βαριόταν.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu (AA) κατά τη διάσκεψη κορυφής για την ψηφιακή εποχή στην Κωνσταντινούπολη, ο Roberts δήλωσε ότι απολάμβανε το hacking και την έκθεση των κενών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο σε γιγαντιαίες δομές όπως η NASA.

NASA

“Έχουμε διαπιστώσει ότι η ασφάλεια της επικοινωνίας μεταξύ δορυφορικών και χερσαίων συστημάτων δεν είναι καλά κρυπτογραφημένη. Είχαμε πρόσβαση στο σύστημα περνώντας τα μέτρα ελέγχου πρόσβασης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού της NASA”, δήλωσε.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε ένα αδιάβατο σύστημα, ο Roberts ανέφερε ότι τα παγκόσμια δίκτυα μεταφορών πρέπει να προσεγγίσουν σοβαρά το ζήτημα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και να καλύψουν τα κενά που εκτίθενται από τους «καλούς hacker».

Το 2015, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών (FBI) διερεύνησε τον Roberts σχετικά με την υποψία ότι υπήρξε hacking του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών του αεροπλάνου μέσω του ασύρματου διαδικτύου (WiFi) κατά την πτήση.

Μια αναφορά που υποβλήθηκε από το FBI σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται ότι ο Roberts είπε στους πράκτορες ότι είχε επιτυχώς χακάρει “in-flight συστήματα ψυχαγωγίας” περίπου 15 με 20 φορές από το 2011 μέχρι το 2014.

Η ένορκη δήλωση ισχυρίστηκε ότι ο Roberts δήλωσε ότι ήταν ακόμη σε θέση να παρακάμψει τους ελέγχους πτήσης και να αναγκάσει τα αεροπλάνα να παρασυρθούν στα πλάγια.

Ο Roberts, ο οποίος στη συνέχεια έγινε γνωστός ως “Plane Hacker”, επέμεινε ότι χάκαρε μόνο για να επιδείξει σημαντικά τρωτά σημεία στα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιούνται σε εμπορικά αεροσκάφη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS