Αρχικήinet«Εργαζόμενοι σε κλουβιά», το παράξενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Amazon

«Εργαζόμενοι σε κλουβιά», το παράξενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Amazon

AmazonΤο 2016, η Amazon κατέθεσε ένα τρομακτικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει ένα σύστημα το οποίο τοποθετεί τους ανθρώπους σε κλωβούς, για να τους προστατεύσει από τα μηχανήματα.

Χαρακτηριζόμενο ως “μια εξαιρετική απεικόνιση της αλλοτρίωσης των εργαζομένων και μια έντονη στιγμή στη σχέση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών”, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ήρθε στο προσκήνιο μετά από μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επικεντρώνεται σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν μόνο με ρομπότ στις αποθήκες της Amazon, όπου οι άνθρωποι χρειάζονται πρόσβαση στις μηχανές για επισκευή, συντήρηση ή παραλαβή κάποιου αντικειμένου.

Υπάρχουν πολλές περιοχές στις εγκαταστάσεις της Amazon, όπου υπάρχουν πολλές μεγάλες, κινούμενες μηχανές. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα ελπίζει να αντικαταστήσει το υπάρχον, τοποθετώντας τους ανθρώπους σε κλουβιά που μεταφέρονται από ρομποτικά καροτσάκια.

Σύμφωνα με το The Seattle Times, η Amazon απάντησε ότι δεν είχε εφαρμόσει την τεχνολογία στο παρελθόν και δεν σχεδιάζει να το κάνει στο εγγύς μέλλον. Στο Twitter, ο Dave Clark, ο οποίος φροντίζει τις αποθήκες και τον εφοδιασμό της εταιρείας, δήλωσε ότι μερικές φορές ακόμη και κακές ιδέες υποβάλλονται για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ο Dave Clark είπε επίσης ότι η Amazon έχει ήδη αναπτύξει μια καλύτερη λύση, η οποία είναι ένα γιλέκο που μπορεί να φορέσει ένας εργαζόμενος. Το γιλέκο αυτό διασφαλίζει ότι όλες οι ρομποτικές μονάδες που κινούνται στο χώρο σταματούν μόλις ένας από τους υπαλλήλους πλησιάσει φορώντας το.

Ενώ η Amazon έχει απορρίψει αυτή την ιδέα, σίγουρα παρουσιάζει μια τρομακτική εικόνα του πώς οι μηχανές θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στις βιομηχανίες και τον χώρο εργασίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS