15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

British Airways: Σε ποιο σφάλμα οφείλεται η πρόσφατη διαρροή δεδομένων;

Η παραβίαση δεδομένων που υπέστη η British Airways, η οποία εξέθεσε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής περίπου 380.000 πελατών, φαίνεται να είναι έργο της ομάδας Magecart, σύμφωνα με έκθεση της RiskIQ.

Μετά την εσωτερική έρευνα τους για το περιστατικό πειρατείας, η British Airways αποκάλυψε ότι τόσο η κινητή εφαρμογή όσο και το website τους είχα δεχτεί επίθεση hacking από τις 21 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η RiskIQ διαπίστωσε ότι η ομάδα Magecart πραγματοποίησε την επίθεση μετά την αναφορά της ΒΑ ότι καμία από τις άλλες υπηρεσίες, τους διακομιστές ή τις βάσεις δεδομένων τους δεν επηρεάστηκε.

Αυτό οδήγησε την ερευνητική ομάδα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υπηρεσία πληρωμών ήταν ο υπαίτιος για την διαρροή των δεδομένων, ένας τομέας που η Magecart team γνωρίζει αρκετά καλά.

Οι απατεώνες είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν web-based skimmers για κάρτες ως μέσο για την κλοπή δεδομένων πληρωμής με πιστωτικές κάρτες.

Η RiskIQ διαπίστωσε ότι το ενοχοποιητικό στοιχείο σε ένα από τα 50 διαφορετικά σενάρια τα οποία βασίζονται σε JavaScript που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπο της British Airways για να τρέξει, δηλαδή στη βιβλιοθήκη Modernizr, κρυφά αφαιρέθηκε στο τέλος του προεπιλεγμένου περιεχομένου για να αποφευχθεί η ανίχνευση.

Μια άλλη εμφανής απόδειξη ότι οι hackers παραβίασαν το αρχείο της βιβλιοθήκης JavaScript ήταν η διαφορά στο timestamp, με την αρχική, ανέγγιχτη έκδοση που είχε μια σφραγίδα του Δεκεμβρίου 2012, ενώ η έκδοση που άλλαξε η Magecart χρονολογείται στις 21 Αυγούστου, δηλαδή, την περίοδο παραβίασης των δεδομένων.

Η εφαρμογή της BA επηρεάστηκε επίσης από την τροποποιημένη βιβλιοθήκη Modernizr JavaScript, επειδή χρησιμοποιούσε τους ίδιους script πόρους που χρησιμοποίησε το website για να επιτρέψει στους πελάτες να πραγματοποιούν τις πληρωμές.

British Airways

Magecart

Δραστηριοποιείται από το 2015 και με επιτυχείς παραβιάσεις δεδομένων τουλάχιστον δύο αξιοσημείωτων στόχων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι όλα τα κλεμμένα δεδομένα αποστέλλονται από τους παραβάτες στο baways.com domain σε ένα διακομιστή που βρίσκεται στη Ρουμανία με τη διεύθυνση IP 89.47.162.248, αλλά ανήκει σε έναν λιθουανικό παροχέα VPS (εικονικό ιδιωτικό διακομιστή) που ονομάζεται Time4VPS.

Επιπλέον, για να καταστήσουν πιο αξιόπιστο το baways.com domain , οι απατεώνες χρησιμοποίησαν ένα πιστοποιητικό SSL με πληρωμή που εκδόθηκε από την CA COMODO, αντί να χρησιμοποιήσουν την ελεύθερη έκδοση LetsEncrypt που θα μπορούσε να έχει αφήσει ορισμένα ίχνη όταν επισυνάπτεται στην ιστοσελίδα της British Airways.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *