ΑρχικήsecuritySite Isolation: Η άμυνα της Google ενάντια στα παράλληλα κανάλια

Site Isolation: Η άμυνα της Google ενάντια στα παράλληλα κανάλια

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Google ανέπτυξε το Site Isolation στα desktop που είχαν Chrome browser. Αυτό το έκανε ως τεχνική άμυνας εναντίον των επιθέσεων παράλληλων καναλιών CPU, όπως το Spectre. Αυτή η τεχνική υλοποιεί και αποδίδει τα sites σε ξεχωριστές διαδικασίες, ώστε να εμποδίσει την μεταξύ τους εμπλοκή, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις αμυντικές ιδιότητες του browser (περιβάλλον sandbox).

Google

Την Πέμπτη το Chocolate Factory, δήλωσε ότι ενεργοποίησε τον μηχανισμό ασφαλείας στην έκδοση Android του Chrome 77, η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. To biz add επέκτεινε επίσης τις δυνατότητες Site Isolation.

Οι mobile συσκευές πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2GB RAM για τη χρήση του Site Isolation. Ακόμη και τότε, η άμυνα ενεργοποιείται μόνο όταν επισκέπτεστε sites με μηχανισμό login και μόνο για το 99% των χρηστών Chrome για Android.

Όπως ανέφεραν οι software engineers Alex Moshchuk και Lukasz Anforowicz, όταν ο Chrome παρατηρήσει μια αλληλεπίδραση με το password σε ένα site, οι μελλοντικές επισκέψεις σε αυτό θα είναι υπό την προστασία του Site Isolation.

Για όσους χρήστες δεν πρόκειται να αφιερώσουν ένα μικρό τμήμα της μνήμης για καλύτερη ασφάλεια, υπάρχει η δυνατότητα ορισμού flag, που θα ενεργοποιήσει το Site Isolation για όλα τα sites.

Google

Οι εκδόσεις του Chrome για υπολογιστές έχουν ενισχυθεί. Το Site Isolation για Chrome στα desktop πλέον μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά, ακόμη και στην περίπτωση που ένας hacker μπορεί να κάνει exploit ένα bug μνήμης.

Και αυτό μπορεί να συμβεί, καθώς η διαδικασία του Chrome browser της Google, μπορεί να εντοπίσει το site που συσχετίζεται με μια δεδομένη διαδικασία απόδοσης και μπορεί να περιορίσει τα διαθέσιμα cookies, κωδικούς πρόσβασης και δεδομένα site, αποτρέποντας έτσι την άρση δεδομένων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS