ΑρχικήinetΓιατί το Disney + είναι ασύμβατο με ορισμένες συσκευές;

Γιατί το Disney + είναι ασύμβατο με ορισμένες συσκευές;

disney

Με μια τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών και επερχόμενες αποκλειστικές σειρές, το κανάλι streaming Disney + φαίνεται να είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός παίκτης στην αγορά περιεχομένου streaming. Ωστόσο, σύμφωνα με μία αναφορά από ερευνητές, το Disney + δεν είναι συμβατό με όλες τις συσκευές. Φαίνεται ότι το αυστηρό DRM που είναι ενσωματωμένο στο σύστημά του, προκαλεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες ορισμένων συσκευών. Αν ωστόσο το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί σύντομα, είναι πολύ πιθανό πολλοί χρήστες να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις, που μπορούν να υποστηρίξουν τις πλατφόρμες τους.

Μεταξύ των στοιχείων που επηρεάζονται είναι τα Chromebook, οι υπολογιστές Linux και ορισμένες συσκευές Android που δεν πληρούν τις απαιτήσεις του συστήματος DRM. Το Lifehacker επισημαίνει ότι αυτή η ανακάλυψη ανήκει σε έναν προγραμματιστή Linux, τον Hansdegoede, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τι προκαλεί το θέμα της μη συμβατότητας με το Disney +. Με βάση τα ευρήματα, η υπηρεσία streaming της Disney βασίζεται στο Widvine DRM. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το μέτρο ασφαλείας είναι σε θέση να εμποδίζει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του, μέσω του Διαδικτύου σε συσκευές που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνες για μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Κι αυτό είναι κατανοητό, δεδομένου ότι οι hacker μπορούν εύκολα να παραβιάσουν τα περισσότερα συστήματα DRM, για να αντιγράψουν περιεχόμενο και να το διανείμουν παράνομα. Η υπηρεσία Disney + φέρεται να έχει οριστεί από προεπιλογή σε επίπεδο 3, η οποία είναι η υψηλότερη ρύθμιση ασφαλείας. Αντίθετα, οι παλαιότερες συσκευές που λειτουργούν με Android και οι υπολογιστές Chromebooks και Linux είναι σε επίπεδο ένα.

Σύμφωνα με τον Hansdegoede, η εταιρεία και οι προγραμματιστές της έχουν ήδη ενημερωθεί για το σύστημα DRM. Επιπλέον, η Disney υποτίθεται ότι διαβεβαίωσε τον προγραμματιστή Linux ότι θα βρει μια λύση. Αυτό έγινε γνωστό πριν από ένα μήναπερίπου, αλλά μέχρι τώρα το σύστημα DRM εξακολουθεί να αποκλείει από την πρόσβαση ορισμένους χρήστες του Disney +. Ως εκ τούτου, οι χρήστες που επηρεάζονται ενθαρρύνονται να μποϋκοτάρουν την υπηρεσία έως ότου γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να επιλυθεί το ζήτημα.

Φαίνεται ότι ο μόνος διαθέσιμος τρόπος αντιμετώπισης για τους χρήστες που κατέχουν παλαιότερες συσκευές Android και Chromebook είναι να αγοράσουν νεότερα μοντέλα. Όμως, η αποφυγή του Disney + στο μεταξύ, μπορεί να υπενθυμίσει στην εταιρεία ότι πρέπει να ακούει τους καταναλωτές της. Η υπηρεσία πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS