ΑρχικήinetChromebook AUE: Πότε λήγει το σύστημά σας;

Chromebook AUE: Πότε λήγει το σύστημά σας;

Χρησιμοποιείτε κάποιο Chromebook; Παρακάτω θα δούμε πότε λήγει. Αυτό είναι κάτι που κάθε χρήστης των Windows θα πρέπει να καταλάβει. Η μεγάλη διαφορά όμως μεταξύ Google και Microsoft είναι ότι η πρώτη διαθέτει την ημερομηνία λήξης πριν την πώληση του μηχανήματος.

Η Microsoft αποφασίζει αυθαίρετα πότε σταματάει η υποστήριξη για κάποιο συγκεκριμένο chip – και η απόφαση της εταιρείας ανακοινώνεται μετά την αρχική κυκλοφορία της συσκευής.

Chromebook

Συνήθως οι διαφημίσεις των Chromebook διαθέτουν και την ημερομηνία λήξης του AUE. Ωστόσο, αν δεν γνωρίζετε την ημερομηνία λήξης του Chromebook σας, είναι εύκολο να την αναζητήσετε. Η Google διαθέτει μια εύκολα προσβάσιμη λίστα υπολογιστών μαζί με τις ημερομηνίες λήξης τους.

Μα τι είναι η ημερομηνία λήξης;

Κάθε Chromebook έχει ένα “Auto Update Expiration (AUE) Date” και αναφέρεται, στην ημερομηνία που θα υποστηρίζει η Google το λειτουργικό σύστημα που “φοράει” ο υπολογιστής σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο όνομα μοντέλου Chromebook με την ημερομηνία λήξης στη λίστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω τρόπο:

Ανοίξτε το Chromebook σας και τον Chrome, στην εσωτερική διεύθυνση chrome://version.

Στο σημείο που γράφει Platform, κοιτάξτε το τέλος της κωδικής ονομασίας. Για παράδειγμα, μπορεί να γράφει “stable channel snappy”. Μετά ανοίξτε τη σελίδα, και αναζητήστε για την κωδική ονομασία που έχει το σύστημά σας. Θα βρείτε την μάρκα του υπολογιστή σας και την ημερομηνία λήξης του AUE.

Να αναφέρουμε ότι μετά την ημερομηνία λήξης του AUE, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Chromebook σας, αλλά το λειτουργικό σας σύστημα δεν θα ενημερώνεται.

Η συσκευή θα εμφανίσει μια ειδοποίηση του τύπου:

Αυτή η συσκευή δεν θα λαμβάνει πλέον τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού. Σκεφτείτε μια αναβάθμιση.

Η ασφάλεια είναι ένα θέμα, αν και το Chromebook είναι μια από τις ασφαλέστερες συσκευές που κυκλοφορούν χάρη στο sandboxing των εφαρμογών και άλλων τεχνικών που χρησιμοποιεί η Google.

Επομένως αν και υπάρχει θέμα φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρό από ό, τι θα ήταν, για παράδειγμα, σε ένα υπολογιστή με Windows.

____________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS