ΑρχικήsecurityΗ Βόρεια Κορέα επιτίθεται σε συσκευές Mac μέσω ψεύτικων εταιρειών Cryptocurrency

Η Βόρεια Κορέα επιτίθεται σε συσκευές Mac μέσω ψεύτικων εταιρειών Cryptocurrency

Mac

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, υποδηλώνει ότι κυβερνητικοί hacker από τη Βόρειο Κορέα, έχουν βρει έναν καινοτόμο τρόπο για να επιτίθενται σε συσκευές Mac της Apple.

Η περιβόητη οργάνωση Lazarus, που πιστεύεται ότι χρηματοδοτείτε από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, προσπαθεί να εισβάλει σε Mac συσκευές μέσω ενός ψεύτικου λογισμικού Cryptocurrency.

Σύμφωνα με τον ειδικό ασφαλείας της Apple Mac και τον κύριο ερευνητή ασφαλείας στο Jamf, Patrick Wardle: Οι hacker δημιούργησαν μια ψεύτικη εταιρία με έναν επίσημο ιστότοπο, με την ονομασία JMT Trading.

Δημιούργησαν επίσης μια εφαρμογή συναλλαγών Cryptocurrency ανοικτού κώδικα και την δημοσίευσαν στο GitHub. Ωστόσο αυτός ο κώδικας έκρυβε ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο όταν γινόταν download σε έναν υπολογιστή Mac, έδινε τη δυνατότητα στον hacker να πάρει τον έλεγχο της συσκευής. Όπως δήλωσε και ο Wardle σε ένα blog post: “Η δυνατότητα εκτέλεσης εντολών από απόσταση, δίνει σαφώς σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα πλήρη και επεκτάσιμο έλεγχο του μολυσμένου συστήματος macOS.”

Στη συνέχεια οι hacker θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με διαχειριστές και χρήστες σε πλατφόρμες συναλλαγής Cryptocurrency, ζητώντας τους να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τη νέα εφαρμογή τους, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό-στόχο.

Η Βόρεια Κορέα έχει προσπαθήσει πολλές φορές να εισβάλει σε χρηματοπιστωτικά ταμεία Cryptocurrency και έχει επιτύχει ως ένα βαθμό. Τον Αύγουστο αναφέρθηκε ότι είχε κερδίσει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη σε μια σειρά επιθέσεων σε τράπεζες και εταιρείες που ασχολούνται με το Cryptocurrency. Κάποια από αυτά τα χρήματα φαίνεται ότι χρηματοδοτούν τις προσπάθειες του κράτους να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.

Αυτή η τελευταία απόπειρα επίθεσης στο macOS, ακολουθεί μία στρατηγική παρόμοια με μια προηγούμενη καμπάνια, που ανιχνεύτηκε από την εταιρία Kaspersky τον Αύγουστο του 2018. Και σε αυτή την περίπτωση είχε δημιουργηθεί μία ψεύτικη εταιρεία Cryptocurrency.

Ωστόσο ο Wardle λέει ότι οι απλοί πολίτες δεν διατρέχουν κίνδυνο να μολυνθούν από αυτό το κακόβουλο λογισμικό, παρά μόνο όσοι εργάζονται για κάποια εταιρεία συναλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS