ΑρχικήReviewsNetgear: Mesh router Wi-Fi 6E $1,500 θα φτιάξει το έξυπνο σπίτι σας

Netgear: Mesh router Wi-Fi 6E $1,500 θα φτιάξει το έξυπνο σπίτι σας

Την στιγμή που ξεκινήσατε να ψάχνετε την αναβάθμιση σε router Wi-Fi 6, εμφανίστηκε το Wi-Fi 6E. Και είναι ακριβό. Η Netgear ανακοίνωσε σήμερα το νέο της entry στην επιδρομή των 6E, τη σειρά Orbi Quad-B και Mesh WiFi 6E RBKE960. Αυτή είναι η πρώτη προσφορά Wi-Fi 6E mesh τεσσάρων ζωνών, αλλά όχι το πρώτο mesh router Wi-Fi 6E. Διαθέτοντας μια ζώνη 2,4 GHz, δύο 5GHz και μια επώνυμη νέα ζώνη 6GHz, αυτό το σύστημα κόστους 1.500 $ υποστηρίζει και τέσσερα διαφορετικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου ενός που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις επισφαλείς έξυπνες οικιακές συσκευές σας. Και αν αυτό δεν σας ενθουσιάσει, κυκλοφορούν επίσης ένα χρώμα limited edition… το μαύρο.

Δείτε επίσης: Netgear: Διορθώνει επικίνδυνο σφάλμα εκτέλεσης κώδικα σε πολλά routers

Netgear

Δείτε επίσης: MikroTik: Πώς να προστατεύσετε τα routers που επηρεάστηκαν από το Mēris botnet

Αυτό το απίστευτα ακριβό setup υποστηρίζει internet πολλαπλών gigabit. Η Netgear ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν το σπίτι σας δεν έχει πολλούς clients Wi-Fi 6E (που δεν θα έχει), θα δείτε αυξημένες ταχύτητες έως και 30 τοις εκατό λόγω του σημαντικού αριθμού των radios που είναι συγκεντρωμένοι, συν τα αναβαθμισμένα σχέδια antenna.

Αν αυτό το πράγμα μπορεί να κάνει όλα λέει ότι μπορεί και να διατηρήσει το Xbox του γιου μου στο διαδίκτυο ενώ κάνω ζουμ, ο σύζυγός μου παρακολουθεί το Squid Game στο Netflix και η κόρη μου παίζει το Rec Room με Oculus, πραγματικά θα ενθουσιαστώ. Το Wi-Fi είναι η ραχοκοκαλιά του smarthome και κάθε αναβάθμιση σε αυτό πραγματικά εκτιμάται.

Η δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστού έξυπνου οικιακού δικτύου σε αυτό το σύστημα Orbi είναι και αυτή μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αν και μένει να δούμε πώς θα εκτελεστεί. Η Netgear λέει ότι η μετάβαση μεταξύ των δικτύων θα είναι «απρόσκοπτη». Έτσι, εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε κανονικό δίκτυο και προσπαθείτε να ελέγξετε συσκευές στο δίκτυο έξυπνου σπιτιού, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα Guest Network ως έξυπνο οικιακό δίκτυο, καθώς τα δίκτυα επισκεπτών έχουν σχεδιαστεί για να σφραγίζονται από οτιδήποτε άλλο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα επικοινωνίας. Η Netgear επεσήμανε επίσης ότι οι έξυπνες οικιακές συσκευές συχνά “δεν είναι φιλικές με το band-steering” και αυτό το δίκτυο μπορεί να διασφαλίσει ότι οι συσκευές παραμένουν σε ένα band.

Δείτε επίσης: Χάκερς παραβιάζουν routers ιδιωτών – Λίστα με ευάλωτες συσκευές

Σε περίπτωση που όντως χρειάζεστε το Wi-Fi 6E, είναι δυνατόν να ξοδέψετε 1.500 $ για καλύτερο Wi-Fi; Πραγματικά όχι. Αλλά σε μερικά χρόνια ίσως να θέλετε να το κάνετε. Έτσι, εάν θέλετε να αγοράσετε νέο router, θα μπορούσε να αξίζει να το σκεφτείτε.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS