Αρχικήinet«Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε

«Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε

Το πολυαναμενόμενο «The Merge» του Ethereum ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειάς του.

Στις 7:45 π.μ. BST την Πέμπτη, το Ethereum ολοκλήρωσε αυτό που έχει ονομαστεί «The Merge». Με αυτόν τον τρόπο, η κατανάλωση ενέργειας του δεύτερου μεγαλύτερου crypto στον κόσμο μειώθηκε κατά περισσότερο από 99 τοις εκατό σε μια στιγμή.

«Μετά την κυκλοφορία του whitepaper του bitcoin, η συγχώνευση του Ethereum είναι το πιο συνεπακόλουθο γεγονός στην ιστορία των crypto», έγραψε στο Twitter ο Erik Voorhees, ιδρυτής της δημοφιλής πλατφόρμας crypto ShapeShift.

Η συγχώνευση Ethereum περιλάμβανε μια σύνθετη μετάβαση δικτύου από το proof-of-work – μια τεχνολογία που πρωτοστάτησε το bitcoin – στο proof-of-stake, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται πλέον τεράστια υπολογιστική ισχύς για την υποστήριξη των συναλλαγών και την κοπή νέων μονάδων του crypto.

«Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε
«Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Συνελήφθη ομάδα που πραγματοποιούσε crypto scams

Πριν από το Merge, οι απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας του Ethereum ήταν ισοδύναμες με αυτές μιας μικρής χώρας, οδηγώντας σε περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με τη μερική εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα για την υποστήριξη του δικτύου της.

Οι υποστηρικτές του Crypto ελπίζουν τώρα ότι το Ethereum θα αντιμετωπίσει λιγότερες ρυθμιστικές προκλήσεις και ευρύτερη υιοθέτηση καθώς το πρόβλημα απομακρύνεται από τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.

«To Merge είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός που φέρνει το Ethereum στο mainstream και σηματοδοτεί μια εξέλιξη της τεχνολογίας blockchain», δήλωσε ο Gilbert Verdian, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας blockchain Quant.

«Ένα μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα ήταν εδώ και καιρό ένας στόχος της βιομηχανίας… Τώρα που συμβαίνει αυτό, θα δούμε περισσότερη θεσμική υιοθέτηση όπου οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες στρέφονται σε αποκεντρωμένες υποδομές. Μπορεί να προσφέρει ασφαλή επεξεργασία συναλλαγών με ένα κλάσμα του κόστους, σε σύγκριση με το τεράστιο κόστος και το βάρος της σημερινής υποδομής».

Τις ώρες πριν από την αλλαγή, η τιμή του Ethereum (ETH) παρέμεινε σταθερή καθώς τα μεγάλα χρηματιστήρια ανέστειλαν προσωρινά τις καταθέσεις και τις αναλήψεις του crypto.

«Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε
«Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε

Άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin (BTC) και το Cardano (ADA) παρουσίασαν επίσης μικρή μεταβολή των τιμών, με τη συνολική αγορά crypto να αλλάζει λιγότερο από 1 τοις εκατό.

Δείτε επίσης: Η Crypto.com αντί για refund 100 $ μετέφερε καταλάθος $10 εκατ. σε πελάτη

Ακολούθησε μια σημαντική πτώση της τιμής την Τετάρτη, η οποία εξαφάνισε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας από την αγορά και την ώθησε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με το Merge του Ethereum.

Δεν εμφανίστηκαν σημαντικά ζητήματα, αν και οι προγραμματιστές συνεχίζουν να αξιολογούν εάν όλες οι πτυχές του συμβάντος συνέβησαν όπως αναμενόταν.

Ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η συγχώνευση ήταν μόνο ένα μέρος ενός πολυμερούς σχεδίου για τον μετασχηματισμό του κρυπτονομίσματος, με τα επόμενα βήματα να αναφέρονται ως “το Surge, το Verge, το Purge και το Splurge”. Όλα στοχεύουν στο να καταστήσουν το νέο blockchain proof-of-stake του Ethereum πιο επεκτάσιμο και ασφαλές.

Πηγή: independent.co.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS