ΑρχικήinetΗ Google ακυρώνει τα μισά έργα στην εσωτερική ομάδα Ε&Α Area 120

Η Google ακυρώνει τα μισά έργα στην εσωτερική ομάδα Ε&Α Area 120

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, μιλώντας στο Code Conference την περασμένη εβδομάδα, πρότεινε ότι η τεχνολογική εταιρεία έπρεπε να γίνει 20% πιο αποτελεσματική. Αυτό το σχόλιο θεωρήθηκε από ορισμένους στον κλάδο, ότι υπονοεί μειώσεις στον αριθμό του προσωπικού που θα μπορούσαν σύντομα να πραγματοποιηθούν. Τώρα, φαίνεται ότι η πρόβλεψη μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς η Google επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία περικόπτει τα έργα στο εσωτερικό της τμήμα Ε&Α γνωστό ως Area 120.

Δείτε επίσης: Δικαστήριο ΕΕ: Αντιμονοπωλιακή απόφαση εναντίων της Google

Η εταιρεία ενημέρωσε την Τρίτη το προσωπικό της για μια «μείωση σε ισχύ» που θα οδηγήσει στη μείωση τους αριθμού των projects της κατά το ήμισυ, καθώς οι μισές ομάδες που εργάζονται σε νέες καινοτομίες προϊόντων άκουσαν ότι τα έργα τους ακυρώνονται. Προηγουμένως, υπήρχαν 14 έργα που στεγάζονταν στην Περιοχή 120 και μειώθηκαν σε μόλις επτά. Στους υπαλλήλους των οποίων τα έργα δεν θα συνεχιστούν ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να βρουν μια νέα δουλειά στην Google έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023, διαφορετικά θα απολυθούν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν όλοι θα μπορέσουν να το κάνουν.

Σύμφωνα με τον Elias Roman, επικεφαλής του Area 120, το τμήμα στοχεύει να εστιάζει μόνο σε έργα που προέρχονται από την τεχνητή νοημοσύνη, σε αντίθεση με την προηγούμενη εντολή του να τροφοδοτεί την επώαση προϊόντων σε όλη την Google.

Δείτε ακόμα: Η Google κυκλοφορεί την ενημέρωση Σεπτεμβρίου για το Pixel 6a

Στη διάρκεια των ετών, το τμήμα κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας gaming HTML5 GameSnacks, η οποία είναι πλέον ενσωματωμένη στο Google Chrome. Επίσης, έναν ανταγωνιστή του AirTable που ονομάζεται Tables και βγήκε στο Google Cloud. Ακόμα μια πλατφόρμα συνομιλίας διαφημίσεων AdLingo με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία βρίσκεται επίσης στο Cloud. Τις πλατφόρμες βίντεο Tangi και Shoploop, οι οποίες κυκλοφόρησαν στην Αναζήτηση Google και τις Αγορές, αντίστοιχα. Τη διαδικτυακή ταξιδιωτική εφαρμογή Touring Bird, η οποία βρίσκεται στο Commerce και μια πλατφόρμα τεχνικής συνέντευξης Byteboard, ένα σπάνιο εξωτερικό spinout.

Δείτε επίσης: Google: Ακύρωσε το επόμενο Pixelbook;

Ένα από τα έργα που τώρα περικόπτονται με τις αλλαγές είναι η Qaya, μια υπηρεσία που προσφέρει βιτρίνες στο διαδίκτυο για ψηφιακούς δημιουργούς, που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους. Παρόμοια με τις λύσεις “link in bio” που είναι διαθέσιμες σήμερα, όπως το Linktree ή το Beacons, το Qaya ενσωματώθηκε επιπλέον στην Αναζήτηση Google και τις Αγορές Google. Θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με ένα ράφι εμπορικών προϊόντων YouTube, για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών του δημιουργού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS