ΑρχικήUpdatesGoogle Cloud: Φέρνει νέα εργαλεία ασφαλείας για τους χρήστες

Google Cloud: Φέρνει νέα εργαλεία ασφαλείας για τους χρήστες

Το Google Cloud παρουσιάζει νέα εργαλεία ασφαλείας, τόσο για τους πελάτες του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, με σκοπό να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο. Τα νέα εργαλεία θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να συμμορφωθούν με την εκτελεστική εντολή του Προέδρου Joe Biden. Εν τω μεταξύ, άλλοι πελάτες του Google Cloud θα έχουν πρόσβαση σε πιο αυτοματοποιημένες λειτουργίες ασφαλείας, καθώς και σε νέες δυνατότητες ανίχνευσης απειλών, που υποστηρίζονται από την τεχνολογία Palo Alto Networks.

Google Cloud εργαλεία ασφαλείας

Τα νέα εργαλεία ασφαλείας έρχονται μετά από μια σειρά επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες, όπως η ransomware επίθεση στην Colonial Pipeline και τα hacks της SolarWinds και του Microsoft Exchange server.

Στέλεχος της Google είπε ότι η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία “αόρατης ασφάλειας” στο cloud αντί να “κατασκευάζει προϊόντα που επιδιορθώνουν προβλήματα με άλλα προϊόντα“. “Η αόρατη ασφάλεια στοχεύει στο να γίνει η ασφάλεια πιο απλή“, είπε στέλεχος της εταιρείας. “Με την ασφάλεια GCP (Google Cloud Platform), δεν λαμβάνετε απλώς ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, αλλά απλοποιείτε τις συνολικές σας λειτουργίες“.

Δείτε επίσης: Ubuntu Pro: Κυκλοφορεί ζωντανά στο Google Cloud

Γι’ αυτό το σκοπό, το Google Cloud εισάγει το Autonomic Security Operations. Η υπηρεσία παρέχει πρόσβαση σε προϊόντα, integrations, blueprints, τεχνικό περιεχόμενο και ένα accelerator program.

Η Google εισάγει επίσης το Cloud IDS, ένα σύστημα εντοπισμού εισβολών (Intrusion Detection System) που βασίζεται στο cloud και αξιοποιεί την τεχνολογία Palo Alto Networks για να βοηθήσει τους πελάτες να εντοπίσουν κακόβουλα προγράμματα, spyware, command-and-control επιθέσεις και άλλες απειλές.

Το Cloud IDS θα βοηθήσει πολύ επιχειρήσεις, όπως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εταιρείες λιανικής πώλησης και οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

Για να ανταποκριθούν σε απειλές που εντοπίζονται από το Cloud IDS, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν custom remediation workflows στο Google Cloud. Τα δεδομένα που δημιουργεί το Cloud IDS μπορούν να ενσωματωθούν σε λύσεις SIEM (Security Information and Event Management) και SOAR (Security Orchestration and Automated Response).

Δείτε επίσης: Google: Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αποτρέψει DDoS επιθέσεις

Στο public preview, το Cloud IDS θα ενσωματωθεί με το Splunk Cloud Platform, το Splunk Enterprise Platform, το Exabeam Advanced Analytics, το The Devo Platform και το Palo Alto Networks Cortex XSOAR. Επίσης, σύντομα μπορεί να υπάρχει integration και με το Chronicle and Security Command Center του Google Cloud.

Η Google αυξάνει, επίσης, τις δυνατότητες του Chronicle, της cloud-native security analytics πλατφόρμας.

Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη διαθεσιμότητα του Risk Protection Program σε όλους τους πελάτες του Google Cloud σε public preview. Το πρόγραμμα βοηθά τους χρήστες να συνδεθούν με τους ασφαλιστικούς συνεργάτες της Google, Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS) και Munich Re, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ένα ειδικό cyber insurance συμβόλαιο για τους πελάτες του Google Cloud.

Για το δημόσιο τομέα, η Google διαθέτει μια σειρά νέων υπηρεσιών που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να συμμορφωθούν με την εκτελεστική εντολή που υπέγραψε ο Πρόεδρος Biden στις αρχές Μαΐου, η οποία προωθεί τη zero-trust προσέγγιση και τα μέτρα για γρήγορη ανάκαμψη.

Google Cloud: Φέρνει νέα εργαλεία ασφαλείας για τους χρήστες

Για να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια, η Google παρουσιάζει μια νέα προσφορά Zero Trust Assessment and Planning, που παρέχεται μέσω του professional services organization (PSO) του Google Cloud. Η ομάδα PSO της Google θα βοηθήσει τους οργανισμούς να εκτιμήσουν τις πιο πιεστικές απειλές και να εφαρμόσουν μια Zero Trust προσέγγιση.

Τις περισσότερες φορές, η zero trust προσέγγιση είναι κάτι που όλοι θέλουν, αλλά κανείς δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει“, δήλωσε στέλεχος της Google.

Δείτε επίσης: Google Chrome V8 JavaScript engine ευπάθεια: Κάντε άμεσα update

Επίσης, το Google Cloud παρουσιάζει το Secure Application Access Anywhere, μια νέα υπηρεσία με για ασφαλή πρόσβαση και παρακολούθηση εφαρμογών. Η ομάδα PSO της Google παρέχει την υπηρεσία σε συνεργασία με την Palo Alto Networks.

Τέλος, έρχεται η νέα υπηρεσία Active Cyber ​​Threat Detection που βοηθά τους κυβερνητικούς οργανισμούς να ανακαλύψουν γρήγορα εάν υπάρχει πιθανότητα να έχουν παραβιαστεί. Θα τους βοηθήσει να αναλύσουν γρήγορα το ιστορικό και τα τρέχοντα log data, αξιοποιώντας δυνατότητες από το Google Chronicle. Θα παραδοθεί μέσω του συνεργάτη, Fishtech CYDERES.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS