ΑρχικήHow ToAndroid ασφάλεια: 4 εύκολοι τρόποι προστασίας του Android smartphone

Android ασφάλεια: 4 εύκολοι τρόποι προστασίας του Android smartphone

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλεια των υπολογιστών τους. Πόση σημασία δίνεται, όμως, στην ασφάλεια ενός Android smartphone;

Android ασφάλεια

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, χρησιμοποιούν ένα smartphone. Στην πραγματικότητα, τα smartphones χρησιμοποιούνται σχεδόν για το οτιδήποτε: κλήση ή αποστολή μηνύματος σε έναν φίλο, έλεγχος των social media accounts, προβολή βίντεο και φωτογραφιών, χρήση για επαγγελματικούς σκοπούς, πληρωμή λογαριασμών κ.ά. Το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για smartphones είναι το Android, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρέχει και τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Google Android update: Αποθήκευση ψηφιακών καρτών εμβολιασμού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανακαλύπτουν συχνά νέους τρόπους να εισχωρούν στα Android τηλέφωνα και να κλέβουν εμπιστευτικές πληροφορίες και άλλα δεδομένα. Τα smartphones έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των malware, το τελευταίο διάστημα.

Οι hackers χρησιμοποιούν phishing και vishing τακτικές, καθώς και κακόβουλες εφαρμογές για να μολύνουν τα Android smartphones με malware (ransomware, spyware, Trojans κ.λπ).

Ας δούμε τέσσερις απλούς τρόπους προστασίας ενός Android smartphone:

Αποφυγή δημόσιων hotspots

Η σύνδεση σε δημόσιο Wi-Fi, που επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μας βάζει πάντα σε πειρασμό. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα για την ασφάλεια του Android smartphone σας. Η χρήση δημόσιου hotspot θα πρέπει να αποφεύγεται. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά τα δημόσια hotspots, προκειμένου να παραβιάσουν τις συσκευές περισσότερων ανθρώπων.

Η αποφυγή πρόσβασης σε τραπεζικές εφαρμογές και άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με οικονομικά στοιχεία, δεν βοηθά αν είστε συνδεδεμένοι σε δημόσιο Wi-Fi. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να κλέψουν προσωπικά στοιχεία μέσω της περιήγησής σας στο Διαδίκτυο, των προσωπικών συνομιλιών, των φωτογραφιών ή των social media.

Δείτε επίσης: WhatsApp Android: Κυκλοφορεί φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται

Επομένως, μην μπείτε στον πειρασμό να συνδεθείτε σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, μόνο και μόνο επειδή είναι δωρεάν. Η ασφάλεια των δεδομένων σας είναι σίγουρα πιο σημαντική!

Χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Η ίδια η Google προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, για την προστασία των Google υπηρεσιών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, αν συνδεθείτε στο Google account σας και ελέγξετε τις ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας σε δύο βήματα.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσφέρει extra προστασία, αφού η παραβίαση των passwords (που είναι πολύ εύκολη για τους hackers), δεν είναι αρκετή για την απόκτηση πρόσβασης στους λογαριασμούς.

Android-VPN

Εγκατάσταση ενός VPN

Η χρήση ενός VPN μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια του Android smartphone σας. Η εγκατάσταση ενός VPN θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Έτσι, οι επιτιθέμενοι ή ακόμη και ο ISP σας δεν θα μπορούν να αποθηκεύσουν το ιστορικό περιήγησής σας και να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητά σας. Με ένα VPN, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα στο Android smartphone σας, χωρίς να ανησυχείτε για τις διάφορες απειλές.

Δείτε επίσης: Το Joker Malware ξαναχτυπά: Διαγράψτε αμέσως αυτά τα 8 Android apps

Χρήση αξιόπιστου antivirus στο Android smartphone

Τα περισσότερα smartphones έρχονται ήδη με ενσωματωμένη ασφάλεια, ωστόσο η χρήση ενός αξιόπιστου antivirus είναι πάντα μια καλή ιδέα για την ενίσχυση της ασφάλειας. Ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να προστατεύσει τους κωδικούς πρόσβασής σας, να εντοπίσει ένα κακόβουλο λογισμικό και να απαλλαγεί από αυτό, να μπλοκάρει spam μηνύματα, να διορθώνει πιθανά σφάλματα κ.ά.

Όσο οι δυνατότητες των smartphones αυξάνονται και εξελίσσονται, η ασφάλεια αποτελεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία. Οι παραπάνω τρόποι προστασίας, μπορεί να είναι απλοί αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικοί για την προστασία του Android smartphone σας!

Πηγή: TechDipper

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS