ΑρχικήinetGoogle: Ακύρωσε το επόμενο Pixelbook;

Google: Ακύρωσε το επόμενο Pixelbook;

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφορές που υποστηρίζουν ότι η Google δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο φορητό υπολογιστή με την επωνυμία Pixelbook. Πρώτο το The Verge ανέφερε ότι η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει τη συνέχεια του Pixelbook Go του 2019 και επίσης μετέφερε την ομάδα που το δημιουργούσε, σε άλλα τμήματα της Google. Η κίνηση προφανώς είναι ένα μέτρο μείωσης του κόστους και μάλλον επιβεβαιώνει μια παρόμοια έκθεση από το 2021 που ανέφερε ότι η Google δεν σχεδίαζε άλλο Pixelbook για το 2022.

Google Pixelbook

Η συσκευή που ακυρώθηκε, βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και περιμέναμε ότι θα κυκλοφορούσε το επόμενο έτος, αλλά το project σταμάτησε.

Δείτε επίσης: Το επόμενο Pixel hardware event της Google είναι στις 6 Οκτωβρίου

Μόλις πριν από λίγους μήνες, η Google σχεδίαζε να διατηρήσει το Pixelbook σε λειτουργία. Πριν από το ετήσιο I/O developer conference, ο επικεφαλής του τμήματος hardware της Google, Rick Osterloh, είχε πει στο The Verge: “θα κάνουμε Pixelbooks στο μέλλον“. Ωστόσο, αναγνώρισε επίσης ότι η αγορά του Chromebook έχει αλλάξει από το 2017, όταν κυκλοφόρησε το αρχικό (και καλύτερο) Pixelbook. “Αυτό που είναι ωραίο με την κατηγορία αυτή είναι ότι έχει ωριμάσει“, είπε ο Osterloh.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή μάλλον ήταν απαραίτητη για τη μείωση του κόστους. Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Google, λέει εδώ και μήνες ότι σκοπεύει να επιβραδύνει τις προσλήψεις και να περικόψει ορισμένα έργα σε όλη την εταιρεία. Απ’ ότι φαίνεται, η ομάδα του Pixelbook και το ίδιο το Pixelbook ήταν θύματα της ενοποίησης και της αναδιάταξης στις οποίες είχε αναφερθεί ο Pichai νωρίτερα.

Δείτε επίσης: Το νέο Google Play system update βελτιώνει την ασφάλεια

Η Google δεν κοινοποιεί μελλοντικά σχέδια προϊόντων ή πληροφορίες προσωπικού. Ωστόσο, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε ένα portfolio προϊόντων Google που είναι καινοτόμα και χρήσιμα για τους χρήστες μας“, δήλωσε στο The Verge η Laura Breen, υπεύθυνη επικοινωνίας της Google. “Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους μας, σε περιόδους που αλλάζουμε προτεραιότητες, βοηθάμε να μεταβούν οι ομάδες σε άλλες συσκευές και υπηρεσίες“.

Η στρατηγική hardware της Google, ιδιαίτερα με τις συσκευές Pixel, ήταν να δημιουργήσει καλά προϊόντα και να προσπαθήσει να δείξει σε άλλους κατασκευαστές πώς να κάνουν το ίδιο. Άρχισε να επενδύει σε τηλέφωνα Pixel για να δείξει πώς θα μπορούσε να είναι η άποψη της Google για το Android. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία ασχολήθηκε εκ νέου με την κατασκευή έξυπνων ρολογιών, και ένα νέο Pixel Watch έρχεται σε λίγες εβδομάδες. Επίσης, η εταιρεία καταπιάστηκε με την κατασκευή ενός Android tablet που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Και οι δύο αυτές τελευταίες συσκευές ανήκουν σε κατηγορίες όπου οι περισσότερες συσκευές Android έχουν αποτύχει. Η Google προσπαθεί να πείσει τους προγραμματιστές, τους κατασκευαστές και τους πελάτες ότι μπορούν να είναι καλοί.

Δείτε επίσης: Google: Update στα GMS requirements σε συσκευές Android 13

Στην ίδια λογική, η Google πέρασε σχεδόν μια δεκαετία προσπαθώντας να αποδείξει ότι ένα Chromebook προηγμένης τεχνολογίας ήταν μια καλή ιδέα. Το πρώτο Chromebook Pixel κυκλοφόρησε το 2013 με ChromeOS. Tόσο αυτό όσο και οι επόμενες προσπάθειές της δεν πήγαν τόσο καλά μέχρι που κυκλοφόρησε το Pixelbook Go το 2019, ένας παραδοσιακός φορητός υπολογιστής που τελικά φάνηκε να έχει δημιουργήσει τη βάση για ένα καλό Chromebook hardware κατασκευασμένο από την Google. Με αυτό, η Google έδειξε πώς επιτέλους έκανε σημαντικές αλλαγές στο ChromeOS για να βελτιώσει το λειτουργικό σύστημα.

Οι συσκευές αυτές σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία στον κλάδο της εκπαίδευσης. Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, καθώς οι μαθητές έπρεπε να κάνουν μαθήματα από το σπίτι, τα Chromebook σημείωσαν άνθηση. Οι συσκευές ChromeOS ξεπέρασαν τις πωλήσεις των Mac της Apple για πρώτη φορά. Στατιστικές δείχνουν ότι τα Chromebook αυξήθηκαν κατά 275% μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2020 και της ίδιας περιόδου του 2021. Αργότερα, βέβαια, σημειώθηκε ξανά πτώση και όπως σε όλη την αγορά υπολογιστών γενικά.

Πάντως, η Google δεν έχει κυκλοφορήσει νέο φορητό υπολογιστή εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αν και το Pixelbook Go εξακολουθεί να πωλείται στο κατάστημα της εταιρείας. Τους τελευταίους μήνες, κάποιοι υπέθεσαν ότι το Tensor chip της Google μπορεί να είναι ένας λόγος για την εταιρεία να επανεπενδύσει στον χώρο, αναζητώντας τρόπους να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη της στο ChromeOS και στους φορητούς υπολογιστές — και να λύσει το πρόβλημα συμβατότητας Android μια για πάντα.

Στο μέλλον, η εταιρεία μάλλον θα εστιάζει εκεί που πιστεύει ότι το οικοσύστημα Android το χρειάζεται: smartwatches και tablet. Είναι επίσης πιθανό ότι μετά από χρόνια προσπαθειών να δημιουργήσει πολυτελή Chromebook, η εταιρεία έχει συνειδητοποιήσει ότι τα σχολεία και οι μαθητές είναι πιθανό να συνεχίσουν να είναι οι καλύτεροι πελάτες του ChromeOS και ότι αυτοί οι πελάτες δεν θα πληρώσουν ποτέ τις τιμές της Google.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS