ΑρχικήUpdatesΤο νέο Google Play system update βελτιώνει την ασφάλεια

Το νέο Google Play system update βελτιώνει την ασφάλεια

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, η Google κυκλοφόρησε τα Play system updates για τον μήνα Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στα Play Services και στο Play Store. Αυτές οι ενημερώσεις πρόσθεσαν μερικές νέες λειτουργίες που σχετίζονται με το Wear OS για smartwatches και έκαναν το Google Kids Space πιο φιλικό προς τον χρήστη. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες έχουν τώρα μερικές ακόμη προσθήκες που βελτιώνουν την εμπειρία σας, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας που σας ειδοποιεί για κωδικούς πρόσβασης που ενδέχεται να μην είναι πλέον ασφαλείς.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών σε περισσότερες χώρες

Google Play system update: Νέο feature βελτιώνει την ασφάλεια

Η πιο σημαντική βελτίωση στο αρχείο καταγραφής αλλαγών αφορά τα Google Play Services (v36.22). Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας και η παρακολούθηση τους είναι μια κουραστική δουλειά. Η Google θέλει να κάνει τη δουλειά για εσάς, επομένως, εάν η οποιαδήποτε παραβίαση δεδομένων θέσει σε κίνδυνο οποιονδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασής σας, η Android συσκευή σας θα σας προτείνει τώρα να τον αλλάξετε όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης κωδικού πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο, παρακολουθείτε τις παραβιάσεις της ασφάλειας και διασφαλίζετε ότι τα δεδομένα σας δεν είναι εκτεθειμένα.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Δεν εμφανίζει όλες τις πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές σας

Η ενημέρωση φέρνει και νέες δυνατότητες που επιτρέπουν στους προγραμματιστές εφαρμογών να υποστηρίζουν άμεσα τις υπηρεσίες προγραμματιστών που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη διαχείριση λογαριασμού στις εφαρμογές τους. Επιπλέον, η Google σας διευκολύνει να μάθετε περισσότερα για τις εφαρμογές που αναφέρονται στην ενότητα Top Picks του Play Store, ξεκινώντας από την έκδοση 32.3 της εφαρμογής. Τώρα μπορείτε να πατήσετε το κουμπί More info για να εμφανιστεί το Play Store listing της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει.

Δείτε επίσης: 35 Εφαρμογές Android malware βρέθηκαν στο Google Play Store

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις βελτιώσεις που φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, μπορείτε να ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση του Google Play Store ανοίγοντας την εφαρμογή στην Android συσκευή σας, πατώντας το εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέγοντας Settings και, στη συνέχεια, πατώντας About και πατώντας το κουμπί Update Play Store. Ομοίως, η ενημέρωση Google Play Services είναι διαθέσιμη στο μενού Settings της συσκευής σας στην ενότητα Apps and Features.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS