ΑρχικήUpdatesGoogle Play Store: Τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών σε περισσότερες χώρες

Google Play Store: Τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών σε περισσότερες χώρες

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει το πρόγραμμα user choice billing για το Play Store — το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών για αγορές εντός εφαρμογής — στην Ινδία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η εταιρεία καλεί όλους τους non-gaming developers παγκοσμίως να υποβάλουν αίτηση για αυτό το πρόγραμμα και εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν συστήματα πληρωμών τρίτων στις προαναφερθείσες περιοχές.

Δείτε επίσης: Truth Social Trump: Δεν πήρε έγκριση για το Google Play Store

Η Google εισήγαγε μια παρόμοια πολιτική για προγραμματιστές και χρήστες που δεν παίζουν παιχνίδια στην περιοχή EEA τον Ιούλιο. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν προέκταση αυτού. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 3% στις χρεώσεις για προγραμματιστές που χρησιμοποιούν χρέωση τρίτων στην περιοχή EEA. Στη νέα ανακοίνωση, η εταιρεία είπε ότι «θα συνεχίσουν να ισχύουν λογικές χρεώσεις υπηρεσιών», αλλά δεν ανέφερε αριθμούς. Η εταιρεία είπε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Δεν εμφανίζει όλες τις πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές σας

Αυτές οι πληροφορίες είναι κρίσιμες για πολλούς προγραμματιστές, καθώς το ποσοστό περικοπής από την Google θα καθορίσει εάν θέλουν να περάσουν από την ταλαιπωρία της αλλαγής επεξεργαστών πληρωμών.

Ενώ αυτή η νέα επέκταση περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές Android, όπως η Ινδία και η Ινδονησία, αγνοεί την αγορά των ΗΠΑ όπου οι νομοθέτες διερευνούν κανόνες που στοχεύουν να περιορίσουν το μονοπώλιο της Apple και της Google στα καταστήματα εφαρμογών. Τον Ιούλιο, η εταιρεία συμφώνησε σε διακανονισμό 90 εκατομμυρίων δολαρίων με προγραμματιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ για το ζήτημα των τελών του Play Store.

google play store

«Το Android ήταν πάντα ένα μοναδικά ανοιχτό λειτουργικό σύστημα και συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την πλατφόρμα μας και να αυξάνουμε τις διαθέσιμες επιλογές σε προγραμματιστές και χρήστες, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά μας να επενδύουμε στο οικοσύστημα. Θα μοιραστούμε περισσότερα τους επόμενους μήνες καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε και να επαναλαμβάνουμε με τους πιλοτικούς συνεργάτες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε δήλωση.

Δείτε επίσης:

Η Google προσφέρει ήδη ένα σύστημα πληρωμών τρίτου μέρους στο Play Store για χρήστες που εδρεύουν στη Νότια Κορέα, αφού η χώρα ψήφισε νόμο που απαγόρευε στις εταιρείες να επιβάλλουν ένα σύστημα πληρωμών για αγορές εντός εφαρμογής. Ωστόσο, η εταιρεία προσφέρει έκπτωση 4% στις χρεώσεις προγραμματιστών στη Νότια Κορέα.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS