ΑρχικήReviewsApple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14

Apple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14

Οι πρόσφατες διαρροές χωρητικότητας της μπαταρίας του iPhone 14 προκαλούν ανησυχία ότι τα νέα iPhone της Apple δεν θα διαρκούν όσο περιμέναμε. Τι γίνεται όμως αν φορτίζουν πολύ πιο γρήγορα;

Μια νέα διαρροή, από τον δημοφιλές Apple Insider DuanRui, ισχυρίζεται ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro ενδέχεται να υποστηρίζουν φόρτιση, η οποία είναι 50% ταχύτερη από τα προηγούμενα μοντέλα. Ωστόσο, δεν είναι όλα καλά νέα, καθώς τα μοντέλα iPhone 14 και 14 Max πρόκειται να παραβλεφθούν από την ανανεωμένη φόρτιση και ο DuanRui αποκαλύπτει ότι υπάρχουν εγγενή προβλήματα απόδοσης με το interface Lightning.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Θα έρθει με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Apple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14
Apple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14

Πρώτον, τα καλά νέα. Η αναφορά του DuanRui – η οποία αποκαλύπτει ότι οι κατασκευαστές φορτιστών ετοιμάζονται να αποστείλουν φορτιστές 30W ειδικά για τα νέα μοντέλα iPhone 14, κάτι που έχει καθυστερήσει πολύ. Ενώ τα 30W είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα 20W του iPhone 13, η εμβέλεια έχει κολλήσει στα 18-20W από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 8 το 2017 και η διαφορά από τους ανταγωνιστές είναι μεγάλη.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η φόρτιση SuperVooc 240W της Vivo πρωτοπορεί, υποστηρίζοντας ότι προσφέρει πλήρη φόρτιση σε μόλις 9 λεπτά. Αυτό είναι απίστευτο, αλλά οι ταχύτητες πολύ πιο πάνω από τα 30 W είναι συνηθισμένες. Η Apple έπρεπε να βελτιωθεί στα καινούρια iPhone 14.

Τα κακά νέα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις. Ο DuanRui λέει ότι η γρήγορη φόρτιση των 30 W θα είναι περιορισμένη στα μοντέλα iPhone 14 Pro, αυτό αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη προηγούμενες διαρροές που υποστήριζαν ότι θα υπάρχει σε όλη η γκάμα. Η αναφορά αποκαλύπτει επίσης τους περιορισμούς του Lightning, λέγοντας ότι η μέγιστη ισχύς του interface περιορίζεται σε «μόνο 27W (9V 3A) και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 14,5V».

Apple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14
Apple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14

Δείτε επίσης: Apple event 7 Σεπτεμβρίου: Αναμένεται ανακοίνωση του iPhone 14

Ο Leaker Jioriku έχει κάνει παρόμοιους ισχυρισμούς, προειδοποιώντας ότι η φόρτιση 30W είναι «για το πρώτο κομμάτι ενός κύκλου φόρτισης. Αργότερα μειώνεται στα 27-25 W (εξαρτάται από τη θερμότητα), επομένως τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.» Τούτου λεχθέντος, όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, περίπου 50% περισσότερα watt στην αρχή του κύκλου φόρτισης μπορεί να κάνουν τη κρίσιμη διαφορά.

Λοιπόν, πού αφήνει αυτό τους θαυμαστές iPhone; Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων iPhone 14 Pro και μη Pro γίνονται μεγαλύτερες με κάθε διαρροή, ενώ το χάσμα τιμών αυξάνεται επίσης. Η πρότασή μου είναι να πάρετε το Pro ή να περιμένετε μέχρι το 2023, όταν το USB-C (και οι ανώτερες δυνατότητες φόρτισής του) έρθει σε όλα τα νέα iPhone.

Πηγή: forbes.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS