ΑρχικήinetΗ Apple ζητά από την Ταϊβάν να επισημαίνει τα προϊόντα ως κατασκευασμένα...

Η Apple ζητά από την Ταϊβάν να επισημαίνει τα προϊόντα ως κατασκευασμένα στην Κίνα

Η Apple φέρεται να ζήτησε από προμηθευτές με έδρα την Ταϊβάν να επισημάνουν τα προϊόντα τους ότι παράγονται στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η διακοπή των αυστηρών κινεζικών τελωνειακών ελέγχων, που προέκυψαν από την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, στην Ταϊπέι.

Δείτε επίσης: Η Apple ετοιμάζει νέα HomePod και smart οικιακές συσκευές

Ταϊβάν

Σύμφωνα με τη Nikkei, η εταιρεία ζήτησε από τους κατασκευαστές στο νησί να επισημάνουν τα εξαρτήματα που προορίζονται για την ηπειρωτική Κίνα ως κατασκευασμένα στην «Κινεζική Ταϊπέι» ή «Ταϊβάν, Κίνα». Οι ετικέτες απαιτούνται για τη συμμόρφωση με έναν μακροχρόνιο αλλά προηγουμένως ανεφάρμοστο κανόνα, που απαιτεί από τα εισαγόμενα αγαθά να υποδηλώνουν ότι το νησί είναι μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η φράση “Made in Taiwan” μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις, πρόστιμα, ακόμη και στην απόρριψη ολόκληρης της αποστολής σύμφωνα με τον κανόνα. Ωστόσο, η ίδια η Ταϊβάν απαιτεί να επισημαίνονται οι εξαγωγές με το σημείο προέλευσης: είτε το όνομα “Ταϊβάν” είτε το επίσημο όνομα της χώρας, “Δημοκρατία της Κίνας”.

Η επιλογή να απαιτηθεί από τους προμηθευτές να αρνηθούν την ανεξάρτητη ύπαρξη της Ταϊβάν έχει οδηγήσει σε επικρίσεις από όλο τον κόσμο. Το GreatFire, το οποίο δρα ενάντια στην κινεζική λογοκρισία στο διαδίκτυο, σημείωσε ότι η κίνηση ήταν μια κλιμάκωση σε σχέση με μια προηγούμενη ενέργεια της Apple, η οποία αφαίρεσε τη σημαία της Ταϊβάν από τα πληκτρολόγια emoji για χρήστες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. «Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η Apple να αφαιρεί εφαρμογές των οποίων το όνομα περιέχει τους χαρακτήρες της Ταϊβάν χωρίς να προσδιορίζει την «επαρχία της Κίνας».

Δείτε ακόμα: Η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο firmware update για το Studio Display

Κίνα

«Δυστυχώς, υποπτευόμαστε ότι η «κόκκινη γραμμή» της Apple, η στιγμή που θα πει: «Σταματήστε, όχι πια, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το κινεζικό καθεστώς και να επιβάλλουμε τα αιτήματά του για λογοκρισία», δεν είναι κοντά», δήλωσε ο Benjamin του GreatFire.

Η Apple μπορεί να ένιωθε σαν να είχε λίγες επιλογές από το να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Κίνας. Οι καθυστερήσεις αποστολής τώρα θα ήταν καταστροφικές, καθώς η εταιρεία περνά στην τελική φάση παραγωγής για το iPhone 14, που αναμένεται να ανακοινωθεί σε μια εκδήλωση τύπου τον επόμενο μήνα. Οι ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν ήδη αρχίσει να πιέζουν, με την εταιρεία να παίρνει την άνευ προηγουμένου απόφαση, σύμφωνα με τον ισχυρό αναλυτή Ming-Chi Kuo, να στείλει τις φθηνότερες μη Pro παραλλαγές του τηλεφώνου με το ίδιο βασικό τσιπ που υπάρχει ήδη στα iPhone 13 αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Η Apple αφαίρεσε σήμερα 15 παιχνίδια από το Apple Arcade

Τα μοντέλα που παράγονται στην Ινδία και τη Βραζιλία εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό την ικανοποίηση της ζήτησης στις τοπικές αγορές και δεν προορίζονται για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο. Για αυτό, τα κινεζικά εργοστάσια της Apple εξακολουθούν να διαδραματίζουν αναντικατάστατο ρόλο, όπως να εξυπηρετούν τα εκατομμύρια των Κινέζων πελατών που αγοράζουν iPhone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS