ΑρχικήbusinessΗ Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Η Google της Alphabet Inc. θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο του έτους, είπε στους υπαλλήλους της ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai, καθιστώντας τον γίγαντα αναζήτησης την πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που είτε αποσύρει νέες προσλήψεις είτε περιορίζει το προσωπικό.

Σε ένα email που εστάλη στους υπαλλήλους την Τρίτη, ο κ. Pichai είπε ότι η Google θα «επιβραδύνει τον ρυθμό των προσλήψεων για το υπόλοιπο του έτους, ενώ θα εξακολουθεί να υποστηρίζει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες μας». Η Google προσέλαβε περίπου 10.000 νέους υπαλλήλους το δεύτερο τρίμηνο και περισσότερους που έχουν δεσμευτεί να ξεκινήσουν αυτό το τρίμηνο, πρόσθεσε.

Η μητρική εταιρεία Alphabet ανέφερε 163.906 υπαλλήλους στα τέλη Μαρτίου, αύξηση 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Νέα λειτουργία μειώνει τη χρήση της CPU

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, πρέπει να είμαστε πιο επιχειρηματικοί, να εργαζόμαστε με μεγαλύτερη αίσθηση καθήκοντος, πιο έντονη εστίαση και περισσότερo ζήλο από ό,τι έχουμε δείξει σε πιο ηλιόλουστες μέρες», έγραψε ο κ. Pichai στο email. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ενοποίηση όπου οι επενδύσεις επικαλύπτονται μεταξύ τους και εξορθολογισμός των διαδικασιών. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει παύση της ανάπτυξης και εκ νέου κατανομή πόρων σε περιοχές υψηλότερης προτεραιότητας».

Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτουςv
Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Ένας εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Google ενώνεται με άλλες μεγάλες και μικρές εταιρείες τεχνολογίας που περιορίζουν την επέκταση του προσωπικού τους, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός και άλλες οικονομικές προκλήσεις συμβάλλουν σε χαλάρωση στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Microsoft Corp. δήλωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει ένα μικρό ποσοστό του προσωπικού της, αποδίδοντας τις απολύσεις σε συνηθισμένες προσαρμογές στην αρχή του οικονομικού της έτους. Αυτό έγινε την ίδια ημέρα που η εταιρεία ταχείας παράδοσης Gopuff είπε στους επενδυτές της ότι θα περιόριζε το 10% του εργατικού της δυναμικού, ή περίπου 1.500 υπαλλήλους, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την οικονομία.

Πριν από αυτό, ο επικεφαλής μηχανολογίας της Meta Platforms Inc. μητρικής της Facebook είπε στους διευθυντές να εντοπίσουν και να αποβάλουν υπαλλήλους με χαμηλή απόδοση, σύμφωνα με μια εσωτερική ανάρτηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snap Inc. Evan Spiegel είπε επίσης πρόσφατα στο προσωπικό ότι η εταιρεία θα επιβραδύνει τις προσλήψεις, προειδοποιώντας ότι η οικονομία «έχει σίγουρα επιδεινωθεί περαιτέρω και ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους
Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Δείτε επίσης: Google Password Manager: Πώς να τον χρησιμοποιήσετε στο Android;

Ο κ. Pichai είπε ότι η Google θα επικεντρωθεί στις προσλήψεις σε μηχανικούς, τεχνικούς και άλλους κρίσιμους ρόλους για το υπόλοιπο του έτους. Το σημείωμα ανέφερε τον προηγούμενο ρυθμό προσλήψεων της Google φέτος ως την αιτία για την προγραμματισμένη επιβράδυνση.

«Η σπανιότητα δημιουργεί διαύγεια—αυτό είναι κάτι που λέμε από τις πρώτες μέρες της Google», έγραψε ο κ. Pichai. «Είναι αυτό που ωθεί την εστίαση και τη δημιουργικότητα που οδηγεί τελικά σε καλύτερα προϊόντα που βοηθούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας σήμερα και είμαι ενθουσιασμένος για να ανταποκριθούμε ξανά στη στιγμή που χρειάζεται».

Πηγή: wsj.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS