ΑρχικήHow ToGoogle Password Manager: Πώς να τον χρησιμοποιήσετε στο Android;

Google Password Manager: Πώς να τον χρησιμοποιήσετε στο Android;

Ο password manager είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για να διατηρείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς, αλλά και για να τους θυμάστε εύκολα. Η Google προσφέρει τον δικό της Password Manager, που είναι ενσωματωμένος στο Chrome και λειτουργεί και σε Android.

Google Password Manager Android
Google Password Manager: Πώς να τον χρησιμοποιήσετε στο Android;

Μπορεί να μην προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τον password manager του προγράμματος περιήγησής σας, αλλά αυτός είναι σίγουρα καλύτερος από το τίποτα. Επιπλέον, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google έχει γίνει πολύ καλύτερος με τα χρόνια. Εάν τον χρησιμοποιείτε στο Google Chrome στον υπολογιστή σας, ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να τον χρησιμοποιείτε και στο Android. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Δείτε επίσης: Η Google διορθώνει σοβαρή zero-day ευπάθεια στον Chrome browser

Αρχικά, θα πρέπει να ορίσετε τον password manager της Google ως το “Autofill” service στη συσκευή σας Android. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύετε θα δημιουργούνται αυτόματα όταν πρέπει να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ή ιστότοπο.

Σύρετε προς τα κάτω μία ή δύο φορές (ανάλογα με το τηλέφωνό σας) από το επάνω μέρος της οθόνης και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Πηγαίνετε προς τα κάτω στην ενότητα “Passwords & Accounts“. Σε μια συσκευή Samsung Galaxy, θα πρέπει να μεταβείτε στο General Management > Passwords and Autofill.

Επιλέξτε όποια υπηρεσία αναφέρεται στην ενότητα “Autofill Service“. Μπορεί να είναι ήδη “Google”. Εάν δεν είναι ήδη επιλεγμένο, επιλέξτε εσείς “Google” από τη λίστα.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην προηγούμενη οθόνη Passwords & Accounts“. Θα δείτε το “Google” στη λίστα “Passwords“. Πατήστε το.

Δείτε επίσης: iPhone: Θα έχει τεχνολογία που θα διευκολύνει τη χρήση του στη βροχή;

Αυτός είναι ο Google Password Manager. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για να επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες ή να διαγράψετε μη ενημερωμένους. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τη μέθοδο ασφαλείας σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασης.

Στο επάνω μέρος της οθόνης, θα δείτε το εργαλείο “Password Checkup“. Μπορείτε να το τρέξετε για να δείτε εάν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασής σας πρέπει να βελτιωθεί για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, ελέγξτε τις ρυθμίσεις. Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Εδώ μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε η Google να αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης όταν τους εισάγετε σε εφαρμογές και ιστότοπους στο Chrome. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδέεστε αυτόματα σε ιστότοπους και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν οι κωδικοί πρόσβασής σας έχουν παραβιαστεί.

Και αν θέλετε να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το Google Password Manager, μπορείτε να προσθέσετε μια συντόμευση στην αρχική οθόνη.

Δείτε επίσης: Το Diablo Immortal βγάζει περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια την ημέρα

Αυτά μπορεί να προσφέρει το Google Password Manager. Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος ή ο πιο ασφαλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, αλλά είναι ίσως ο πιο εύκολος στη χρήση εάν είστε χρήστης Chrome και Android και είναι μια αρκετά καλή επιλογή αν δεν χρησιμοποιείτε κανέναν άλλο password manager.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS