ΑρχικήinetΗ υβριδική εργασία είναι το μέλλον οπότε οι εταιρείες ξοδεύουν περισσότερα για...

Η υβριδική εργασία είναι το μέλλον οπότε οι εταιρείες ξοδεύουν περισσότερα για την ασφάλεια

Οι περισσότεροι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πληροφορικής πιστεύουν ότι η υβριδική εργασία θα είναι ο νέος κανόνας όσο οι επιχειρήσεις αρχίζουν να ενθαρρύνουν το προσωπικό να επιστρέψει στο γραφείο.

 υβριδική εργασία

Δείτε επίσης: Η Microsoft μετατρέπει τα Teams και Outlook σε εργαλεία φιλικά προς την υβριδική εργασία

Η πίεση είναι για τους οργανισμούς να υποστηρίξουν νέες μορφές συνεργασίας και να αναδιαμορφώσουν την εμπειρία των εργαζομένων, σύμφωνα με τη μελέτη Future of Work 2022 της εταιρείας τεχνολογικού μάρκετινγκ Foundry.

Η εταιρεία ερεύνησε 401 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι το 94% των οργανισμών έχουν εφαρμόσει κάποιου είδους δομή υβριδικής εργασίας, ενώ το 72% πίστευε ότι υπάρχει πλέον μια πιο θετική στάση για την υβριδική εργασία.

Διαπίστωσε επίσης ότι το 69% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων πληροφορικής πιστεύουν ότι η τάση εργασίας από το σπίτι επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν για το συνολικό χώρο γραφείου, το προσωπικό πληροφορικής και το γενικό προσωπικό.

Περίπου το 41% ​​των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η υβριδική εργασία θα παραμείνει σε ισχύ για το άμεσο μέλλον, ενώ το 29% πιστεύει ότι η εργασία θα επιστρέψει στο γραφείο και το 30% πιστεύει ότι θα είναι μόνο εξ αποστάσεως.

Δείτε επίσης: Zoom exec: Η υβριδική εργασία θα μείνει και μετά την πανδημία

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι εταιρείες με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν την υβριδική εργασία. Περίπου το 49% των ερωτηθέντων προβλέπει ένα υβριδικό μέλλον σε σύγκριση με το 33% των μικρών επιχειρήσεων με λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους.

Τον Φεβρουάριο, το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το πιο κοινό υβριδικό μοτίβο που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι ήταν η εργασία κυρίως από το σπίτι και μερικές φορές από το γραφείο.

Η Foundry διαπίστωσε επίσης ότι το 60% των ερωτηθέντων έχουν επενδύσει — ή σχεδιάζουν να επενδύσουν — σε ελέγχους ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, “endpoint detection and response” και VPN.

Σχεδόν οι μισές (49%) των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι η εξ αποστάσεως και η υβριδική εργασία άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες επιλέγουν να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Οι πιο επηρεασμένοι ήταν οργανισμοί στον τομέα της εκπαίδευσης (65%), της υψηλής τεχνολογίας (57%) και των υπηρεσιών (61%).

 υβριδική εργασία

Η συνεργασία παραμένει μείζον ζήτημα, σύμφωνα με την Foundry. Περισσότεροι από τους μισούς (51%) το αναφέρουν ως πρόκληση, με περισσότερους οργανισμούς από τη μεταποίηση (72%) και το λιανικό εμπόριο (80%) να ανησυχούν για το πώς να υποστηρίξουν τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

Δείτε επίσης: Apple PCs: Συμφέρουν περισσότερο από τα Windows για υβριδική εργασία

Επίσης, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων προσπαθεί να βρει τον καλύτερο τρόπο για να φιλοξενήσει υβριδικές συναντήσεις και το 30% ανησυχεί για τη μειωμένη παραγωγικότητα.

Σε θετικό επίπεδο, δεδομένου των υψηλότερων παραιτήσεων και των δυσκολιών κάλυψης κενών θέσεων, το 42% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η σημερινή επιλογή εργασίας από το σπίτι έχει διευκολύνει την πρόσληψη για ανοιχτές θέσεις.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS