ΑρχικήinetComing soon... Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρου

Coming soon… Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρου

Η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Κύπρο, σε αποκλειστική συνέντευξη στο SecNews την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 12.00 μ.μ.

Coming soon... Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρο
Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρο

Η επίτροπος απαντάει σε ερωτήσεις για θέματα που άπτονται της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αναφορικά με ιδιωτικές επιχειρήσεις και κρατικούς οργανισμούς. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις απέναντι στον Γενικό Κανονισμό Προστασία Προσωπικών Δεδομένων σε περίπτωση διαρροής δεδομένων λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε Ακόμα: Το security awareness δεν αρκεί για την αντιμετώπιση των απειλών

Μια ενημερωτική και εποικοδομητική συνέντευξη για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το GDPR Κανονισμό (Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) και θέλουν να γνωρίζουν τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτόν.

Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρο

Δείτε Ακόμα: Οδηγός εφαρμογής GDPR Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια νομικών και DPO

Η κα Νικολαΐδου, μεταξύ άλλων, θα σχολιάσει το ποσοστό ιδιωτικών επιχειρήσεων και κρατικών οργανισμών της Κύπρου που δεν συμμορφώνονται με τον Κανονισμό λόγω κενών ασφαλείας σε πληροφοριακά συστήματα καθώς και τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ενδιαφέροντα θέματα όπως η πρόσφατη διαρροή δεδομένων πάνω από 500 εκατομμύρια χρηστών του Facebook αλλά και οι κίνδυνοι της απομακρυσμένης εργασίας αναφορικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, θα συζητηθούν της Παρασκευή στο SecNews Tv.

Μάθετε περισσότερα: Facebook leak search Δες αν διέρρευσε ο λογαριασμός σου εδώ!

Το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» κατά του Covid-19 παραβιάζει τα προσωπικά μας δεδομένα; Τι σημαίνει τελικά παραβίαση προσωπικών δεδομένων;…και πολλά ακόμα ερωτήματα στα οποία θα μας δώσει απαντήσεις η κα. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Coming soon... Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρο Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου
Live Συνέντευξη με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρο

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κύπρου:

Το 2015 η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου διορίστηκε Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για περίοδο τεσσάρων χρόνων, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου (4/9/19), είπε ότι αποφασίστηκε όπως η κ. Λοϊζίδου να διοριστεί στη θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για περίοδο έξι ετών – από 28 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2025.

Το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων συστάθηκε το Μάιο 2002 μετά τη θέσπιση του περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμου του 2001.

Ο Νόμος εφαρμόζεται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Αστυνομίας. Ο Νόμος προβλέπει τον διορισμό Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για περίοδο 4 χρόνων, η οποία μπορεί να ανανεωθεί για ακόμα μια περαιτέρω θητεία.

Πληροφορίες: http://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS