ΑρχικήHow ToMac: Πώς να κλείσετε όλα τα ανοιχτά apps με ένα μόνο κλικ

Mac: Πώς να κλείσετε όλα τα ανοιχτά apps με ένα μόνο κλικ

Θεωρείτε πολύ κουραστική την διαδικασία του να κλείνετε κάθε ανοιχτή εφαρμογή ξεχωριστά στο Mac σας; Με το Automator σε Mac, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που θα κλείνει όλες τις τρέχουσες εφαρμογές σας με ένα μόνο κλικ. Δείτε πώς.

Δείτε επίσης: Αλλάξτε το σημείο που αποθηκεύονται τα screenshots στο Mac

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή Automator σε Mac βοηθά στην αυτοματοποίηση πολλών από τις συνήθεις εργασίες σας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος εφαρμογών. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που θα τερματίζει όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται και, στη συνέχεια, να την καρφιτσώσετε στο Dock.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε ένα μόνο κλικ στην προσαρμοσμένη εφαρμογή στο Dock όταν θέλετε να κλείσετε όλες τις εφαρμογές Mac. Πολύ εύκολο!

Δείτε επίσης: Craig Federighi: Τα Mac είναι πιο ευάλωτα σε malware σε σχέση με τα iPhone

Κλείστε όλες τις εφαρμογές που τρέχουν με ένα μόνο κλικ σε Mac

Για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια εφαρμογή που κλείνει όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται σε Mac, ανοίξτε το Automator. Πατήστε Command+Spacebar για να ανοίξετε το Spotlight, πληκτρολογήστε “Automator” και επιλέξτε “Automator” στα αποτελέσματα.

Στο Automator, επιλέξτε File > New στη γραμμή του μενού στο επάνω μέρος για να δημιουργήσετε μια νέα εφαρμογή. Εναλλακτικά, πατήστε Command+N.

Στο αναδυόμενο παράθυρο “Choose a type for your document” που ανοίγει, επιλέξτε “Application”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Choose” στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου.

Στη συνέχεια, θα ανοίξει το κύριο παράθυρο του Automator. Στην επάνω αριστερή γωνία, επιλέξτε “Actions”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου δίπλα στο “Actions” και πληκτρολογήστε “Quit All Applications”.

Κάτω από το πλαίσιο κειμένου θα εμφανιστεί μια ενέργεια με το όνομα “Quit All Applications”. Σύρετε αυτήν την ενέργεια και ρίξτε την στο γκρι παράθυρο στα δεξιά. Αυτό προσθέτει την ενέργεια στην εφαρμογή σας.

Mac

Το Automator θα σας επιτρέψει τώρα να διαμορφώσετε την ενέργεια που προσθέσατε πρόσφατα. Στην ενότητα “Quit All Applications” στα δεξιά του παραθύρου Automator, ενεργοποιήστε την επιλογή “Ask to save changes” εάν θέλετε η εφαρμογή σας να ρωτά για να αποθηκεύει αλλαγές πριν κλείσουν οι εφαρμογές που εκτελούνται.

Δείτε επίσης: Νέο iMac: Ένα πανέμορφο, ισχυρό και ιδανικό PC για το γραφείο

Στη συνέχεια, στην ενότητα “Do not quit”, κάντε κλικ στο “Add” για να προσθέσετε μια εφαρμογή που δεν πρέπει να είναι κλειστή κατά την εκτέλεση της εφαρμογής Automator. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κλείσουν όλες οι εφαρμογές σας εκτός από το πρόγραμμα περιήγησής σας, προσθέστε εδώ το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Mac

Αποθηκεύστε την εφαρμογή σας κάνοντας κλικ στο File > Save στη γραμμή μενού του Automator.

Mac

Στην προτροπή αποθήκευσης, κάντε κλικ στο πλαίσιο “Save As” και εισάγετε ένα όνομα για την εφαρμογή σας. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Where” και επιλέξτε “Desktop” και, στη συνέχεια, πατήστε “Save” στο κάτω μέρος.

Mac

Η νέα σας εφαρμογή θα είναι πλέον διαθέσιμη στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε διπλό κλικ σε αυτήν την εφαρμογή για να κλείσετε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο Mac σας.

Για να κάνετε αυτήν τη διαδικασία με ένα κλικ, σύρετε την εφαρμογή σας από την επιφάνεια εργασίας σας και ρίξτε την στο Dock στο κάτω μέρος της οθόνης του Mac σας. Στη συνέχεια, κάντε ένα κλικ στην προσαρμοσμένη εφαρμογή σας στο Dock και θα κλείσει όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται.

Mac

Έτσι ξεφορτώνεστε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας ταυτόχρονα.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS