ΑρχικήsecurityNCSC για ransomware: Η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή στον κυβερνοχώρο

NCSC για ransomware: Η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή στον κυβερνοχώρο

Το ransomware είναι η μεγαλύτερη απειλή κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, αφού επηρεάζει σημαντικά ολόκληρες κοινωνίες και οικονομίες – και οι επιθέσεις είναι ανελέητες, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC).

Δείτε επίσης: Vice Society: Επίθεση ransomware σε Πανεπιστήμιο του Innsbruck

“Ακόμη και με έναν πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία – η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουμε ακόμα είναι το ransomware. Αυτό πρέπει να σας πει κάτι κάτι για την κλίμακα του προβλήματος. Οι επιθέσεις ransomware χτυπούν δυνατά και γρήγορα. Εξελίσσονται γρήγορα, είναι παντοδύναμες. Προσφέρονται όλο και περισσότερο από συμμορίες ως υπηρεσία, μειώνοντας τον πήχη για την είσοδο στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε η Lindy Cameron, Διευθύνων Σύμβουλος του NCSC σε μια ομιλία στο Tel Aviv Cyber ​​Week.

Πρόσθεσε ότι το NCSC έχει αντιμετωπίσει «εθνικά σημαντικά συμβάντα» μαζί με εκατοντάδες γενικά περιστατικά στον κυβερνοχώρο που «επηρεάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο ευρύτερα κάθε χρόνο».

Αν και δεν διευκρίνισε συγκεκριμένα περιστατικά απόκρισης σε περιστατικά ransomware, η Cameron προειδοποίησε ότι «αυτές οι περίπλοκες επιθέσεις έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν σημαντικά τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας» και άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν ήταν το έργο των ανταποκριτών συμβάντων του NCSC, μαζί με τους ομολόγους τους στη βιομηχανία και τους διεθνείς ομολόγους τους, οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είχαν σημαντικό αντίκτυπο.

Δείτε επίσης: Emails προειδοποιούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εγκαθιστούν το LockBit ransomware

Συνεργαζόμενος μαζί με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, η Cameron είπε ότι το NCSC εργάζεται για να κατανοήσει το εγκληματικό σύστημα που βοηθά στην πρόκληση επιθέσεων ransomware – και πώς η φύση των συμμοριών ransomware και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν για να διευκολύνουν τις εκστρατείες ransomware συνεχίζουν να εξελίσσονται.

«Θέλουμε να κάνουμε το ransomware μια ασύμφορη και μη ελκυστική επιχείρηση», είπε η Cameron, η οποία περιέγραψε λεπτομερώς πώς το πρόγραμμα Active Cyber ​​Defense του NCSC βοήθησε στην παρεμπόδιση των κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν πολίτες.

Αυτό περιλαμβάνει ένα έργο κατάργησης που έχει αφαιρέσει εκατομμύρια κακόβουλες διευθύνσεις URL και την υπηρεσία ύποπτης αναφοράς email, η οποία επέτρεψε στο κοινό να αναφέρει περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια ύποπτα email, με αποτέλεσμα να καταργηθούν περισσότερες από 76.000 διαδικτυακές απάτες.

FBI - επιθέσεις ransomware: Γιατί οι χάκερ στοχεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες;

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας WatchGuard, ο όγκος των ransomware έχει αυξηθεί σημαντικά με τον όγκο της δραστηριότητας που ανιχνεύθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022, ο οποίος ήταν υπερτριπλάσιος από αυτόν που εντοπίστηκε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Δείτε επίσης: Ομάδα Conti ransomware: Πόσες εταιρείες χακάρει το μήνα;

Η έκθεση υποδηλώνει ότι η εμφάνιση επιθετικών επιχειρήσεων ransomware και εκβιασμών, συμπεριλαμβανομένων των LAPSUS$ και BlackCat, βρίσκονται πίσω από αυτό που περιγράφεται ως “ένα συνεχώς αυξανόμενο τοπίο απειλών ransomware και κυβερνοεκβιασμών”.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS