ΑρχικήinetΗ Comcast ξεκινά υπηρεσία Διαδικτύου 2 Gbps σε τέσσερις πολιτείες

Η Comcast ξεκινά υπηρεσία Διαδικτύου 2 Gbps σε τέσσερις πολιτείες

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια προετοιμασίας και δοκιμών, η Comcast είναι ένα βήμα πιο κοντά στην προσφορά συμμετρικών ταχυτήτων πολλαπλών Gbps μέσω καλωδίου. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα ανάπτυξη που θα επιτρέψει σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση στη νέα της υπηρεσία 2 Gbps μέχρι το τέλος του 2025. Σε ένα δελτίο τύπου, η Comcast είπε ότι θα προσφέρει πακέτα διαδικτύου πολλαπλών Gbps σε 34 πόλεις σε όλη τη χώρα πριν από το τέλος του έτους, με την αρχική εγκατάσταση να έχει ήδη ξεκινήσει σε Augusta, Colorado Springs, Panama City Beach και Philadelphia.

Δείτε επίσης: Comcast: Πώς μετατρέπεται ένα τηλεκοντρόλ σε συσκευή κατασκοπείας;
Comcast

Ακόμα κι αν δεν εγγραφείτε στη νέα υπηρεσία Gigabit 2x, θα δείτε βελτίωση στις ταχύτητες μεταφόρτωσης. Για παράδειγμα, στο Colorado Springs, η Comcast λέει ότι ορισμένα επίπεδα προσφέρουν ταχύτητες μεταφόρτωσης έως και 10 φορές μεγαλύτερες από ό,τι ήταν προηγουμένως δυνατό. Το πρόγραμμα Gigabit 2x αρχικά θα περιορίσει τους πελάτες στη μεταφόρτωση αρχείων στα 200 Mbps. Ωστόσο, ξεκινώντας από το 2023, θα είναι δυνατές οι συμμετρικές ταχύτητες πολλαπλών Gbps, χάρη σε μια τεχνολογία που ονομάζεται DOCSIS 4.0.

Δείτε ακόμα: Υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink: Πλέον διαθέσιμη σε 32 χώρες

Παρόλο που εταιρείες όπως η AT&T, η Frontier, η Verizon και η Google επεκτείνουν τα δίκτυα οπτικών ινών τους, η υπηρεσία εξακολουθεί να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε χρήστες που βρίσκονται σε μητροπολιτικές περιοχές. Οι συμμετρικές ταχύτητες στα καλωδιακά δίκτυα θα μπορούσαν να είναι μια ευπρόσδεκτη επιλογή για όσους χρειάζονται ταχύτερη σύνδεση, αλλά δεν βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχει διαθέσιμη ίνα.

Gbps

Δείτε επίσης: Η Ινδονησία επιβάλλει νέο κανονισμό Διαδικτύου: Steam και PayPal αποκλείστηκαν

Η Comcast έχει μεταβεί στο πρότυπο τα τελευταία χρόνια. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, θα διαθέτει το δίκτυο για να προσφέρει ταχύτητες λήψης 10 Gbps και ταχύτητες μεταφόρτωσης 6 Gbps στην ίδια σύνδεση. Με τη σειρά του, αυτό θα της επέτρεπε να παρέχει συμμετρικές ταχύτητες σε πολλά από τα πακέτα καλωδίων της. Αυτός είναι ένας τομέας όπου το καλώδιο υστερεί ιστορικά σε σύγκριση με το Διαδίκτυο οπτικών ινών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS