ΑρχικήinetΗ Disney θα αγόραζε το Twitter αλλά δεν το έκανε λόγω των...

Η Disney θα αγόραζε το Twitter αλλά δεν το έκανε λόγω των bots

Η Disney δεν αγόρασε το Twitter επειδή «σημαντικό μέρος» των χρηστών της «είναι bots», είπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney Robert Allen Iger.

Δείτε επίσης: Το Twitter επιτέλους λανσάρει το κουμπί επεξεργασίας

Αυτή η είδηση έρχεται καθώς ο Elon Musk προσπαθεί να αποσυρθεί από την προσπάθειά του να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Musk ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των ψεύτικων χρηστών στο Twitter θα του επιτρέψει να αρνηθεί τη συμφωνία.

Δείτε επίσης: Cybersecurity expert: 8 στα 10 Twitter accounts είναι ψεύτικα

«Ενδιαφέρον», είπε o Musk απαντώντας στην ιστορία του κ. Iger.

Το Twitter θα ήταν «μια παγκόσμια πλατφόρμα distribution» για τη Disney εάν ​​η εταιρεία το είχε αγοράσει το 2016, κάτι που σχεδίαζε να κάνει. «Ο κόσμος άλλαζε γρήγορα. Και την ίδια στιγμή, ακούσαμε ότι το Twitter έψαχνε για αγοραστή», θυμάται ο Robert Allen Iger.

«Κοιτάξαμε πολύ προσεκτικά όλους τους χρήστες του Twitter — υποθέτω ότι ονομάζονται χρήστες; — και σε εκείνο το σημείο εκτιμήσαμε ότι ένα σημαντικό μέρος των χρηστών δεν ήταν πραγματικό.»

Η Disney τελικά δεν αγόρασε το Twitter λόγω «της ρητορικής μίσους [στην πλατφόρμα] και της πιθανότητας να κάνει τόσο κακό όσο καλό».

disney twitter

Δείτε επίσης: Το Twitter Circle είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους

Ωστόσο ότι ο Musk χρησιμοποιεί τα bots ως λόγο για να αποσύρει την προσφορά του, μπορεί να μην είναι μια αποτελεσματική στρατηγική. Ο Elon Musk γνώριζε ότι το Twitter ήταν γεμάτο από bots, αναφέροντάς το ρητά στη δήλωσή του στον Τύπο όταν ανακοίνωσε την προσφορά του για αγορά της εταιρείας. Ο κ. Musk μάλλον θα έπρεπε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους πριν υποβάλει την προσφορά του.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS