ΑρχικήinetΗ FTC διερευνά τη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard

Η FTC διερευνά τη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard. Η ανακοίνωση προκάλεσε μεγάλο σοκ στην αγορά, ωστόσο λέγεται ότι η συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Οι ρυθμιστικές αρχές (FTC) έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν πιθανά θέματα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Μάθετε περισσότερα: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Microsoft Activision Blizzard

Σε αντίθεση με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google, η Apple, το Facebook και η Amazon, η Microsoft έχει καταφέρει να αποφύγει πολλές φορές το ρυθμιστικό έλεγχο, ειδικά σε περιπτώσεις εξαγορών. Ωστόσο, η ανακοίνωση της Microsoft για εξαγορά της Activision Blizzard στην τιμή των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει τραβήξει την προσοχή της FTC, η οποία ελέγχει τώρα αν αυτή η απόφαση θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία των video games.

Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί εάν ολοκληρωθεί, η Microsoft θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών μετά την Tencent και τη Sony. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογική εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει τη Mojang (τον developer του Minecraft), την Double Fine Productions (δημιουργό του Psychonauts 2) και την Bethesda Softworks. Ήταν λογικό ότι οι συνεχείς εξαγορές άλλων εταιρειών θα τραβούσαν την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αφήνει τώρα την FTC να ερευνήσει την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Sony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

FTC Microsoft
Η FTC διερευνά τη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard

Η FTC και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζουν, επίσης, να κάνουν μια αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για τις συγχωνεύσεις, για να δουν εάν πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές. Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα και οφείλεται στην αύξηση των ανακοινώσεων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για εξαγορά άλλων εταιρειών. Καθώς φαίνεται αυτή η τάση θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει ανακοινώσει την εξαγορά άλλης σημαντικής εταιρείας (Activision Blizzard). Η Sony συμφώνησε να αγοράσει την Bungie, τον video game developer πίσω από τα δημοφιλή Halo: Combat Evolved και Destiny 2.

Μάθετε περισσότερα: Video games: Η Sony εξαγοράζει τη Bungie έναντι $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Επίσης, η Take-Two Interactive θέλει να αγοράσει τη Zynga για 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: TechSpot

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS