ΑρχικήgamingSony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

Sony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

Η Sony απάντησε στην πρόταση της Microsoft να αγοράσει την Activision Blizzard με ένα σχόλιο σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα μελλοντικά παιχνίδια όπως το Call of Duty στις κονσόλες PlayStation. «Αναμένουμε ότι η Microsoft θα τηρήσει τις συμβατικές συμφωνίες και θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι τα Activision games θα είναι multiplatform», λέει ένας εκπρόσωπος στην Wall Street Journal.

Δείτε επίσης: Fortnite: Η πρόσφατη ενημέρωση φέρνει καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Sony Microsoft

Αυτή η δήλωση θα λέγαμε ότι είναι άκρως λογική. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Sony θα περίμενε από τη Microsoft να τηρήσει τυχόν υπάρχουσες συμβατικές συμφωνίες σχετικά με τα PlayStation games, όπως έκανε όταν κυκλοφόρησε το αποκλειστικό Deathloop της κονσόλας PS5 μετά την εξαγορά του publisher Bethesda Softworks από τη Microsoft. Μόλις λήξουν οι υπάρχουσες συμφωνίες, ανοίγει η πόρτα για την Microsoft να επιδιώξει Xbox exclusivity για τα πολλά franchise που αποκτά.

Δείτε επίσης: Το Fortnite επιστρέφει στο iOS χάρη στην υπηρεσία GeForce NOW της Nvidia

Το μεγάλο ερώτημα είναι γύρω από το Call of Duty. Το franchise είναι εξαιρετικά δημοφιλές τόσο στο Xbox όσο και στο PlayStation, αλλά η Sony έχει μια συμφωνία marketing Call of Duty με την Activision για περισσότερα από πέντε χρόνια. «Το PlayStation είναι το νέο σπίτι του Call of Duty», δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Andrew House, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου της Sony για το E3 2015. Η Sony αποκάλυψε τον Νοέμβριο ότι το Call of Duty: Black Ops Cold War ήταν το δεύτερο πιο παιγμένο παιχνίδι PS5 για ολόκληρο το 2021, μετά το Fortnite. Το Call of Duty εξασφάλισε και τις δύο κορυφαίες θέσεις για πωλήσεις παιχνιδιών στις ΗΠΑ για ολόκληρο το 2021, σύμφωνα με το NPD, τονίζοντας τον αντίκτυπό του στην αγορά.

Sony Microsoft

Μόλις κλείσει η συμφωνία της Microsoft με την Activision Blizzard, η Sony θα είναι ανίσχυρη στο μακροπρόθεσμο μέλλον του Call of Duty στο PlayStation. Το Bethesda acquisition από την Microsoft οδήγησε στο να γίνει το Starfield Xbox και PC exclusive και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, υπαινίσσεται ότι και το The Elder Scrolls VI θα είναι Xbox exclusive.

Δείτε επίσης: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ένα μέλλον όπου η Microsoft διατηρεί το Call of Duty: Warzone σε πολλές πλατφόρμες, αλλά όλα τα μελλοντικά παιχνίδια Call of Duty θα είναι Xbox exclusive. Εξάλλου, η Microsoft δεν ξοδεύει 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει να δημοσιεύει παιχνίδια PlayStation για πάντα.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS