ΑρχικήgamingΗ Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 95 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας τη συμφωνία εξ ολοκλήρου σε μετρητά στο τεράστιο ποσό των 68,7 δισεκατομμύριων δολαρίων. Η συμφωνία θα κάνει τη συνδυασμένη οντότητα την «τρίτη μεγαλύτερη» εταιρεία παιχνιδιών σε έσοδα, σύμφωνα με τη Microsoft, και θα έκανε διαθέσιμους τίτλους όπως το Call of Duty, το World of Warcraft και το Candy Crush. Η Microsoft ως μέρος της συμφωνίας σχεδιάζει να προσθέσει παιχνίδια Activision Blizzard στο Game Pass.

Δείτε επίσης: Το Fortnite επιστρέφει στο iOS χάρη στην υπηρεσία GeForce NOW της Nvidia

Microsoft Activision Blizzard

Το mobile gaming είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εξαγορά, είπε η Microsoft. Εκτός από την προσθήκη των mobile παιχνιδιών King στην επιχείρηση της Microsoft, η αγορά υπόσχεται να φέρει franchise όπως το Halo και το Warcraft σε περισσότερες συσκευές.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει κάποια στιγμή στο 2023 (όχι αργότερα από τον Ιούνιο του 2023) εάν οι ρυθμιστικές αρχές και οι μέτοχοι της Activision Blizzard δώσουν το πράσινο φως για την συνέχεια της διαδικασίας. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία.

Δείτε επίσης: Fortnite: Η πρόσφατη ενημέρωση φέρνει καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Τα νέα για την εξαγορά έρχονται στη δημοσιότητα όσο η Activision Blizzard εξακολουθεί να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ο Bobby Kotick παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard παρά τις εκκλήσεις για παραίτησή του και τώρα θα αναφέρεται στον επικεφαλή της Microsoft Gaming, Phil Spencer. Σε μια επιστολή της εταιρείας, ο Kotick περιέγραψε την κίνηση της Microsoft ως μια ευκαιρία να «ενδυναμώσει περαιτέρω» την κουλτούρα της Activision Blizzard στο χώρο εργασίας. Δεν περιέγραψε συγκεκριμένα σχέδια για μεταρρύθμιση, αλλά είπε ότι θα υπάρξουν «ελάχιστες αλλαγές» στον αριθμό του προσωπικού μετά την ολοκλήρωση της συγχωνεύσης.

Microsoft Activision Blizzard

Εάν προχωρήσει, η συγχώνευση θα βοηθήσει τη Microsoft να ανταγωνιστεί τις βαρέων βαρών εταιρείες Tencent και Sony, οι οποίες και οι δύο έχουν προχωρήσει σε αγορές τους τελευταίους μήνες.

Δείτε επίσης: Το Epic Games Store χαρίζει την τριλογία Tomb Raider

Ωστόσο, ορισμένα σημαντικά ερωτήματα παραμένουν. Η Microsoft δεν είπε πόσα παιχνίδια Activision Blizzard θα ήταν Xbox-exclusive σε κονσόλες ή Windows-exclusive σε υπολογιστές. Δεν είναι επίσης σαφές το πόσο θα μπορέσει η Microsoft να επηρεάσει την ανάπτυξη βασικών franchise. Δεν είναι βέβαιο ότι η Microsoft στο εγγύς μέλλον θα “κλειδώσει” το Call of Duty ή άλλα πολύ γνωστά παιχνίδια στο Xbox, ωστόσο οι πωλήσεις του PlayStation αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της Activision Blizzard και η απόρριψη αυτής της πλατφόρμας θα μειώσει σημαντικά την επιρροή της εταιρείας στη gaming βιομηχανία.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS