ΑρχικήinetΗΠΑ: Η FTC προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Arm από την...

ΗΠΑ: Η FTC προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Arm από την Nvidia

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) δήλωσε την Πέμπτη ότι καταφεύγει σε νομικά μέσα για να εμποδίσει την εξαγορά του chip designer Arm, από την Nvidia. Η FTC επικαλείται ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η συμφωνία εξαγοράς, αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα έδινε στη Nvidia “τον έλεγχο της τεχνολογίας υπολογιστών και των σχεδίων στα οποία βασίζονται αντίπαλες εταιρείες για να αναπτύξουν τα δικά τους ανταγωνιστικά τσιπ“.

Nvidia εξαγορά Arm

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εξαγορά, το Σεπτέμβριο του 2020, οι ρυθμιστικές αρχές είχαν αναφέρει ότι θα ερευνήσουν τη συμφωνία. Η νέα αγωγή της FTC είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η Nvidia και ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Δείτε επίσης: Οι πωλήσεις των crypto mining chip της Nvidia έπεσαν απότομα

Η FTC ισχυρίζεται ότι η εταιρεία Nvidia-Arm σε συνδυασμό “θα είχε τα μέσα και το κίνητρο να καταπνίξει καινοτόμες τεχνολογίες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία κέντρων δεδομένων και συστημάτων driver-assistance στα αυτοκίνητα“.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου τονίζει τη σημασία ύπαρξης ανταγωνισμού στην αγορά. “Οι αυριανές τεχνολογίες εξαρτώνται από τη διατήρηση των σημερινών ανταγωνιστικών αγορών τσιπ“, δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ προτείνει ότι η απόκτηση της Arm από την Nvidia, θα μπορούσε να υπονομεύσει τις αντίπαλες εταιρείες.

Η Arm δίνει chip designs και σχετική τεχνολογία σε εταιρείες όπως η Apple, η Samsung και η Qualcomm. Ωστόσο, ο ρόλος της εταιρείας στη βιομηχανία τσιπ ήταν πάντα αυτός του ουδέτερου προμηθευτή. Με την εξαγορά, υπάρχει φόβος ότι η Nvidia θα αποκόψει τους ανταγωνιστές από τη βασική τεχνολογία Arm.

Δείτε επίσης: Το Xiaomi 12 θα είναι «διαθέσιμο σύντομα» με chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1

Nvidia FTC

Η εξαγορά της θα δώσει ώθηση στην Nvidia και πολλές από τις ανταγωνιστικές εταιρείες που στηρίζονταν στην Arm, είναι επιφυλακτικές με τις υποσχέσεις της Nvidia ότι θα διατηρήσει την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα της Arm.

Η Nvidia “θα εργαστεί για να αποδείξει ότι αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τη βιομηχανία και θα προωθήσει τον ανταγωνισμό“, ανέφερε η εταιρεία. “Η Nvidia θα επενδύσει και θα επεκτείνει τις προσφορές της με τρόπους που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για όλους τους κατόχους αδειών Arm και επεκτείνουν το οικοσύστημα Arm“, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Η Nvidia δεσμεύεται να διατηρήσει το ανοιχτό μοντέλο αδειοδότησης της Arm και να διασφαλίσει ότι το IP της είναι διαθέσιμo σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατόχους άδειας, τρέχοντες και μελλοντικούς“.

Δείτε επίσης: Η Samsung θα χτίσει εργοστάσιο παραγωγής chip στις ΗΠΑ

Η αγωγή της FTC έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διερεύνηση της συμφωνίας.

Η Nvidia ανακοίνωσε την εξαγορά της Arm τον Σεπτέμβριο του 2020, λέγοντας τότε ότι θα “δημιουργούσε την κορυφαία εταιρεία υπολογιστών για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης“.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS