ΑρχικήinetΟι πωλήσεις των crypto mining chip της Nvidia έπεσαν απότομα

Οι πωλήσεις των crypto mining chip της Nvidia έπεσαν απότομα

Παρόλο που οι τιμές για τα ψηφιακά νομίσματα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, η Nvidia δεν έχει κερδίσει χρήματα από την κατασκευή των ψηφιακών «shovels» για τους miners.

Nvidia

Δείτε επίσης: Ο CEO της Intel δεσμεύεται να «προκαλέσει» τη Nvidia

Το είδος των επεξεργαστών που κατασκευάζει η Nvidia, οι GPUs, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική εξόρυξη ethereum επιλύοντας περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Τον Μάρτιο, η εταιρεία παρουσίασε εκδόσεις των τσιπ της που στοχεύουν ειδικά σε επαγγελματίες cryptocurrency που ονομάζονται CMP.

Η Nvidia δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις των CMP μειώθηκαν κατά 60% στο πιο πρόσφατο τρίμηνο και ότι οι πωλήσεις της σειράς προϊόντων αναμένεται να μειωθούν άλλο λίγο κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις καρτών Nvidia CMP μειώθηκαν από 266 εκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο σε 105 εκατομμύρια δολάρια στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, που έληξε τον Οκτώβριο.

Προσθέτοντας 155 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις CMP από το τρίμηνο Μαΐου, ο κατασκευαστής τσιπ λέει τώρα ότι έχει συνολικά έσοδα 526 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Η έλλειψη traction για το CMP δεν έχει βλάψει καθόλου τη Nvidia. Η μετοχή της αυξήθηκε πάνω από 123% σε ετήσια βάση. Ανέφερε την Τετάρτη σε μια έκθεση κερδών ότι οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50% σε ετήσια βάση και ότι κέρδισε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα τρίμηνο πουλώντας κάρτες γραφικών σε gamers και κατασκευαστές υπολογιστών.

Δείτε επίσης: Microsoft και Nvidia δημιούργησαν το πιο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο στον κόσμο

Nvidia

Δείτε επίσης: Αυξήθηκαν κι άλλο οι τιμές στις κάρτες γραφικών των AMD και Nvidia

Το 2018, μια πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων έπληξε τις μετοχές και τις πωλήσεις της Nvidia καθώς οι μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών έπληξαν την αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού, μειώνοντας τις τιμές.

Το 2021 είναι διαφορετικό. Φέτος, οι GPUs της τελευταίας γενιάς της Nvidia για gamers ήταν δύσκολο να βρεθούν στα καταστήματα λιανικής επειδή εξαντλούνταν πάρα πολύ γρήγορα.

Όταν η Nvidia ανακοίνωσε τις κάρτες CMP την άνοιξη, πλαισιώθηκαν ρητά ως εργαλείο για να διατηρηθεί η προσφορά GPU διαθέσιμη για τους gamers, αντί για τους βιομηχανικούς miners.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS