ΑρχικήinetMeta: Αναστέλλει όλες τις προσλήψεις και προειδοποιεί για πιθανές απολύσεις

Meta: Αναστέλλει όλες τις προσλήψεις και προειδοποιεί για πιθανές απολύσεις

Όπως και με πολλούς άλλους κλάδους, ο τεχνολογικός τομέας αισθάνεται την πίεση της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης φέτος. Η Meta δεν έχει φυσικά ξεφύγει από αυτό. Οι αναφορές τον Μάιο έδειχναν ότι η εταιρεία θα επιβραδύνει τον ρυθμό των νέων προσλήψεων φέτος και τώρα η Meta έχει βάλει όλες τις προσλήψεις σε αναμονή.

Δείτε επίσης: Meta: Καταργεί επιχειρήσεις πολιτικής επιρροής από Κίνα και Ρωσία
Meta

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg λέγεται επίσης ότι είπε στο προσωπικό ότι πιθανότατα έρχονται περισσότερες αναδιαρθρώσεις και περικοπές. «Ήλπιζα ότι η οικονομία θα είχε σταθεροποιηθεί περισσότερο μέχρι τώρα, αλλά από ό,τι βλέπουμε δεν φαίνεται ακόμη να έχει, επομένως θέλουμε να προχωρήσουμε κάπως συντηρητικά», φέρεται να είπε ο Zuckerberg στους υπαλλήλους.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τους προϋπολογισμούς για τις περισσότερες από τις ομάδες της, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Zuckerberg λέγεται ότι αφήνει τις αποφάσεις του αριθμού των εργαζομένων στα χέρια των αρχηγών των ομάδων. Τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν μετακίνηση ατόμων σε άλλες ομάδες και μη πρόσληψη αντικαταστατών για άτομα που φεύγουν.

Δείτε ακόμα: Η Meta δοκιμάζει ευκολότερο account switching μεταξύ Facebook και Instagram

«Δεδομένων των συνεχιζόμενων τάσεων, αυτό είναι ακόμη πιο επίκαιρο τώρα από ό,τι ήταν το περασμένο τρίμηνο», είπε τότε ο Zuckerberg. «Το σχέδιό μας είναι να μειώσουμε σταθερά την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων το επόμενο έτος. Πολλές ομάδες πρόκειται να συρρικνωθούν, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε ενέργεια σε άλλους τομείς και ήθελα να δώσω στους ηγέτες μας τη δυνατότητα να αποφασίσουν μέσα στις ομάδες τους πού να διπλασιάσουν, πού να συμπληρώσουν τη φθορά και πού να αναδιαρθρώσουν τις ομάδες, ελαχιστοποιώντας το thrash σε μεγάλο χρονικό διάστημα -πρόθεσμες πρωτοβουλίες

προσλήψεις

Σε μια έκθεση κερδών, η Meta αποκάλυψε ότι, το τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά ένα τοις εκατό από πέρυσι. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αναφέρει πτώση εσόδων.

Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον της Meta για παρακολούθηση χρηστών iPhone

Η είδηση ​​για το πάγωμα των προσλήψεων συνδέεται με μια έκθεση της περασμένης εβδομάδας, η οποία υποδηλώνει ότι η Meta σιωπηλά έδιωξε μυστικά ορισμένους εργαζομένους αντί να πραγματοποιήσει επίσημες απολύσεις. Τον Ιούλιο, προέκυψε ότι η εταιρεία ζήτησε από τους επικεφαλής των ομάδων να εντοπίσουν «χαμηλές επιδόσεις» πριν από πιθανή μείωση του προσωπικού. Η εταιρεία λέγεται ότι έχει περικόψει το κόστος σε άλλα μέτωπα, όπως περικόπτοντας εργολάβους και σταματώντας ορισμένα έργα στο τμήμα Meta Reality Labs. Σε αυτά φέρεται να περιλαμβάνεται ένα έξυπνο ρολόι με διπλή κάμερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS