ΑρχικήinetMark Zuckerberg: Το WhatsApp είναι πιο ασφαλές από το iMessage της Apple

Mark Zuckerberg: Το WhatsApp είναι πιο ασφαλές από το iMessage της Apple

Μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί. “Το WhatsApp είναι «πολύ πιο ιδιωτικό και ασφαλές» από την πλατφόρμα iMessage της Apple“, έγραψε ο Mark Zuckerberg.

WhatsApp iMessage Apple

Η ανάρτηση έγινε στα πλαίσια μιας καμπάνιας προώθησης της end-to-end κρυπτογράφησης και του WhatsApp.

Δείτε επίσης: Ανεπίσημο WhatsApp app κλέβει λογαριασμούς χρηστών

Ο διευθύνων σύμβουλος προσπάθησε να προωθήσει το WhatsApp ως μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα SMS ή το iMessage, λέγοντας ότι είναι πολύ καλύτερο για τους χρήστες που ενδιαφέρονται πραγματικά για το απόρρητό τους. Όπως εξήγησε αυτό οφείλεται στην end-to-end κρυπτογράφηση που εφαρμόζει το WhatsApp στις συνομιλίες των χρηστών και στην ικανότητά του να ρυθμίζει τα μηνύματα ώστε να εξαφανίζονται μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Επιπλέον, τόνισε ότι άλλο ένα θετικό στοιχείο της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta, είναι το ότι είναι διαθέσιμη σε πολλές πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Meta: Μήνυση σε προγραμματιστές εφαρμογών για κλοπή άνω του 1 εκατομμυρίου λογαριασμών WhatsApp

Το WhatsApp είναι πολύ πιο ιδιωτικό και ασφαλές από το iMessage, με end-to-end κρυπτογράφηση που λειτουργεί τόσο σε iPhone όσο και σε Android, και σε ομαδικές συνομιλίες. Με το WhatsApp μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε όλες τις νέες συνομιλίες να εξαφανίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Και πέρυσι παρουσιάσαμε επίσης κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας από άκρο σε άκρο. Αυτά δεν τα έχει το iMessage ακόμα“, είπε ο Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg: Το WhatsApp είναι πιο ασφαλές από το iMessage της Apple

Η δήλωση του Zuckerberg κατά του iMessage και κατ’ επέκταση κατά της Apple δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Οι δυο εταιρείες, Meta και Apple, έχουν μια αντιπαλότητα εδώ και αρκετό καιρό. Αυτή η αντιπαλότητα έγινε πιο έντονη από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το App Tracking Transparency feature που αναγκάζει τις εφαρμογές να ζητούν άδεια από τους χρήστες για να τους παρακολουθήσουν για διαφημιστικούς σκοπούς. Η Meta κατηγόρησε την Apple ότι πλήττει τις μικρές επιχειρήσεις και τις διαφημιστικές της επιχειρήσεις, εισάγοντας αυτό το μέτρο.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iPhone: Οι εικόνες και τα βίντεο “View Once” δεν θα γίνονται screenshot

Σε μια συνάντηση με το προσωπικό, ο Mark Zuckerberg είπε ότι ο ανταγωνισμός της Meta με την Apple είναι “πολύ βαθύς” και “φιλοσοφικός”, επισημαίνοντας τον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό χώρο AR/VR στον οποίο η Apple αναμένεται να εισέλθει επίσημα με ένα headset στις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS