ΑρχικήUpdatesSignal Android: Θα σταματήσει την υποστήριξη για SMS μηνύματα

Signal Android: Θα σταματήσει την υποστήριξη για SMS μηνύματα

Η Signal λέει ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα αρχίσει να καταργεί σταδιακά την υποστήριξη μηνυμάτων SMS και MMS στην Android έκδοσή της για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία του χρήστη και να δώσει περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια και το απόρρητο.

Signal SMS μηνύματα

Για όσους δεν γνωρίζουν, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση αυτού του τύπου μηνυμάτων κειμένου. Η Android έκδοση του Signal θα μπορούσε να διαμορφωθεί ως η προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS/MMS. Η υποστήριξη για SMS υπήρχε πριν ξεκινήσει το Signal όταν η Android εφαρμογή λεγόταν TextSecure.

Δείτε επίσης: Το Signal δοκιμάζει την δυνατότητα των Stories

Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου η υποστήριξη SMS δεν έχει νόημα. Για να επιτρέψουμε μια πιο βελτιωμένη εμπειρία Signal, αρχίζουμε να καταργούμε σταδιακά την υποστήριξη SMS από την εφαρμογή Android“, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση.

Ωστόσο, η ανάρτηση αναφέρει ότι οι χρήστες θα έχουν αρκετούς μήνες μπροστά τους για να απομακρυνθούν από το SMS, ώστε να έχουν τον χρόνο να εξαγάγουν τα μηνύματα SMS σε άλλη εφαρμογή και να ενημερώσουν τα άτομα με τα οποία μιλούν ότι θα πρέπει να ανταλλάσσουν αυτά τα μηνύματα μέσω ενός άλλου app. Εναλλακτικά, μπορούν να συνομιλούν μέσω του Signal, αλλά όχι μέσω SMS. Θα πρέπει να έχουν και οι δυο πλευρές την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο τους χρήστες Android που έχουν ρυθμίσει το Signal ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS. Η εφαρμογή θα αρχίσει να τους ειδοποιεί για εξαγωγή των μηνυμάτων SMS και μετάβαση σε μια νέα προεπιλεγμένη εφαρμογή για τη διαχείριση αυτών των μηνυμάτων.

Για να ελέγξετε αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σαν προεπιλεγμένο app ανταλλαγής SMS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στον λογαριασμό σας στο Signal. Επιλέξτε Συνομιλίες → SMS/MMS. Εάν το SMS είναι ενεργοποιημένο, θα πρέπει να εξαγάγετε τα μηνύματά σας και να επιλέξετε μια διαφορετική προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS.

Όταν χρησιμοποιείται ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Android, οι επαφές Signal και non-Signal εμφανίζονται στη λίστα επαφών, με τις επαφές Signal να επισημαίνονται με μπλε γράμμα.

Δείτε επίσης: Signal: Αλλάξετε τον αριθμό σας χωρίς να χάσετε τις συνομιλίες σας

Signal Android

Το Signal, θέλοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών αποφάσισε να καταργήσει την υποστήριξη SMS στο Android, αφού αυτά τα μηνύματα θα μπορούσαν πιο εύκολα να υποκλαπούν. Ακόμα και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα metadata μηνυμάτων.

Επιπλέον, η εταιρεία είπε ότι η ύπαρξη μη κρυπτογραφημένων μηνυμάτων SMS κοντά στα ασφαλή μηνύματα Signal, στο ίδιο interface, θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε σύγχυση.

Είναι κυρίως οι ΗΠΑ και μέρη της Ευρώπης που έχουν προσιτά προγράμματα/προγράμματα για απεριόριστα SMS. Ως επί το πλείστον, ο νότος διψάει για υπηρεσίες overlay που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντί για SMS, ακριβώς επειδή τα SMS είναι τόσο ακριβά σε εκείνα τα μέρη“, αναφέρει ακόμα η εφαρμογή σχετικά με την απόφαση να εγκαταλείψει τα SMS στο Android.

Δείτε επίσης: Signal: Πως να δείτε και να διαχειριστείτε τις συνδεδεμένες συσκευές

Τέλος, η εφαρμογή λέει ότι η υποστήριξη SMS μπορεί να οδηγήσει σε φουσκωμένους λογαριασμούς για το τηλέφωνο, όταν οι χρήστες στέλνουν κατά λάθος μηνύματα SMS αντί για μηνύματα Signal.

Κατανοούμε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι απογοητευτική για όσους από εσάς χρησιμοποιείτε το Signal στο Android για ανταλλαγή μηνυμάτων SMS εκτός από την αποστολή μηνυμάτων Signal. Δεν είναι εύκολο να πρέπει να αλλάξετε τους τρόπους επικοινωνίας με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν“, προσθέτει η ανάρτηση.

Δεν κάναμε αυτή την επιλογή επιπόλαια, αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι το Signal πληροί τα υψηλότερα πρότυπα απορρήτου για το μέλλον“.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS